Fred med Irans regime er naivt

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Netop nu forsøger en del af Irans befolkning at gøre oprør imod det hårde muslimske styre. Det gør de ikke gratis. For styret forfølger med religiøs fanatisme sine modstandere. I den situation skal vi bakke op om de forfulgte i stedet for at indgå aftaler med magthaverne for at få ”fred” og handel.

Præsident Obamas store fejltagelse var at indgå en aftale med styret, hvorved handels-sanktionerne imod det umennekelige styre blev droppet. Ideologien bag var formentlig, at Vesten derved kunne støtte de ”reform-venlige” kræfter.

Der er bare nogle minusser i det regnestykke:

1) DE ER FANATIKERE: Vestens irreligiøse politikere og medier forstår ikke, hvad vi er oppe imod. De forstår ikke, at selv de reform-venlige islamister i det nuværende styre ikke kan købes for penge. De vil altid være fanatiske modstandere af Vesten. For dem er USA fortsat ”den store satan”. De vil fortsætte deres ideologiske og religiøse krig og understøtte terrorbevægelser i verden – nu blot med bedre økonomi.

2) DE ER JØDE-HADERE: De såkaldt reform-venlige islamister i Iran er ikke mindre jødefjendtlige. Irans ledere truer fortsat jævnligt med at udslette Israel… Det ulogiske had, de udviser, er ikke bedre end Hitlers jødehad.

3) DE KRISTNE FORFØLGES: De kristne og andre ikke-muslimer i Iran (og især de mange nye kristne) bliver fortsat hårdt forfulgt med fængsel og diskrimination.
Kvinder der ikke går med hovedbeklædning risikerer fortsat at få kastet syre i ansigtet af det såkaldte ”moral-politi”.
Meneskerettighederne undertrykkes groft.
Medierne styres af præstestyret. De såkaldte demokratiske valg er omgivet af fusk og manipulation.

Obamas atomaftale – og den legitimering af det iranske styre, som den betød – førte da heller ikke til større frihed for befolkningen, men tværtimod til, at den såkaldte grønne demokratiske bølge, som var begyndt i 2009, blev kvalt.

Nu forsøger iranerne igen at gøre oprør imod det forhadte styre – med livet som indsats. Nu må vi ikke som Obama og de europæsike lande sælge ud af menneskerettighederne. Tværtimod. Vi bør netop som Trump bakke op om befolkningen istedet for regimet. Og det er en skandale, at de fleste politikere og medier i Vesten, der burde kæmpe for de frihedsrettigheder, vi ellers så højt besynger, istedet har mere travlt med at bekæmpe Trump.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lær af historien!

Da Hitler begyndte at terrorisere sin egen befolkning og nabolandene, var der to holdninger i England. Premierminister Chamberlain var en pæn konservativ leder, som for enhver pris ville undgå at gå i krig. Han ville forhandle og kom stolt hjem med en aftale med Hitler om ”fred i vor tid”.

Dermed forrådte Europa jøderne, kommunisterne og alle de andre, som blev forfulgt af nazisterne på grund af deres samvittighed, race eller tro. Kort efter invaderede Hitler Polen, og det blev klart, at han kun indgik aftaler på skrømt med de naive politikere for selv at vinde verdensherredømmet.

Så kom Churchill heldigvis til – og med blod, sved og tårer blev nazisternes onde ideologi og regime overvundet gennem fem års verdenskrig. (Danmarks herskende politikere ville dengang også blot have ”fred” og samarbejde med nazisterne. Det er flovt. Men så opstod en modstandsbevægelse.)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Værdier og ledetråde

Som kristne har vi nogle værdier og ledetråde, som gør, at vi kan gennemskue ondskaben og det falske.

Lad os arbejde for og bede om, at vores politikere og medier ikke går på kompromis med uretten, men lader sig lede af de samme sunde værdier.