Professor Theodor Jørgensens begravelse samlede over 400

Professor dr. theol. Theodor Jørgensen døde d. 4. januar, 82 år gammel. Han blev mindet ved en gudstjeneste i Helligåndskirken i Kbh. den 13. januar, hvor han selv på forhånd havde fastlagt forløbet.

Dogmatik-professoren var selv gennem årtier ulønnet præst ved Helligåndskirken. Han var kendt som sjælesørgeren, der favnede bredt, blandt andet som en engageret fortaler for homo-vielser. I 2015, da sognepræsten Per Ramsdal havde udtalt, at han ikke troede på Jesu fysiske opstandelse, blev Theodor Jørgensen Ramsdals mentor – selv om professoren ikke selv stod for den klassiske opstandelsestro. Theodor Jørgensen stillede op til bispevalget i København i 1992, som blev vundet af E. Norman Svendsen.

Theodor Jørgensen var tidl. medlem af Santalmissionens bestyrelse og aktivt med i processen, da Santalmissionen og Det Danske Missionsselskab fusionerede i 2000. Han har også været aktiv i Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse (DKG), Det mellemkirkelige Råd, Bibelselskabet, Grundtvig-Selskabet, Selskab for Kirkeret og AIDS-Fondet.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page