Sympatisk bog om homoseksuelle

– Når diskussionen om homoseksuelles rettigheder (eller ikke-rettigheder) jævnligt dukker op i medierne, ser det ud til, at der altid står en række hedsporer parat. Enten bliver udmeldingen fordømmende, eller den bliver alt for frelst og bedrevidende. De kan jo ”bare” blive ligesom alle andre. Eller de kan jo ”bare” sige nej!

Hermed er overfladiskheden sikret. Men her er så de gode nyheder! Der er nemlig udkommet en bog, som glimrer ved ikke at falde i nogen af de nævnte grøfter. En bog, der kan ses som et opgør med forenklede holdninger, og som er skrevet af en mand, der véd, hvor skoen trykker. Ed Shaw hedder han; han er præst og ved fra sit eget liv alt om at være seksuelt orienteret mod sit eget køn.

Han har skrevet en bog, som er flot båret af en stærk, personlig motivation til at forstå fremfor at fordømme. Han lægger ikke skjul på, at han i og for sig godt kan forstå, at det ikke altid giver mening at sige til et ungt og kristen-aktivt menneske, at man ”bare” kan sige nej og fravælge, hvad der synes at være en vigtig del af dets liv. Det er nemlig de helt grundlæggende menneskeskæbner, der får mange til at kaste den traditionelle, kristne etik overbord, ikke teologien, mener han.

Og her er så forfatterens enkle ærinde: Han anviser en øvelse, der går ud på at vise, at Bibelens klare budskab igen kan give mening, og han minder om Jesu ord til os alle: ’Jeg er kommet, for at de skal have liv og have i overflod’ (Joh 10,10). – Det kan måske også siges på en anden måde: denne bog handler om at se og finde Guds menings-fuldhed i den menneskelige menings-løshed. Blandt andet ved at fokusere på ikke-erotiske fællesskaber.

Som kristen kan alle hver især finde sig en identitet som Guds barn og som medlem af Guds familie. – En meget fin gave-idé til dine homoseksuelle venner i kirken. Og de findes i alle kirkesamfund, skulle jeg hilse og sige. Derfor er det en vigtig bog.

Ed Shaw: ”Bare sig nej! Et personligt opgør med letkøbte svar om køn og seksualitet.”
180 sider • 200 kr. • Credo