Vinterherberg for hjemløse må trække lod om pladserne

Blå Kors’ vinterherberg for hjemløse i København har 40 sengepladser, men siden nytår har op imod 80 hjemløse ønsket en plads. Hver aften må der trækkes lod om sovepladserne.

– I december havde vi for det meste pladser nok, men her i det nye år har vi oplevet en kæmpe forøgelse. De sidste par dage har der været 78 til lotteriet, og sådan har det været de sidste to uger, forklarer Aicha Lind, der er leder af Blå Kors’ værested GraceKbh i København. Værestedet fungerer fra november til marts som vinterherberg for hjemløse.

Hver aften kl. 20 åbner vinterherberget dørene og tilbyder gratis mad og varme til alle. ”Det er så hektisk at bo på gaden, at det er svært at have overskud til andet end at overleve. Udover mad, varme, kaffe og kage har vi fokus på at give omsorg og nærvær. Og når det kan lade sig gøre, vejleder vi også,” forklarer Aicha.

Herberget holder åbent hver nat fra kl. 20 til 08.