Over 15.000 oplevede Guds kraft og udfrielse

Voodooens hjemland oplevede en kraft, der var langt stærkere, da Gospel Outreach teamet på 4 dage så utrolige mirakler ske for øjnene af dem.

Bygningen var så klar, som det nu var muligt at få gjort den på de 3 måneder, det havde taget at bygge den. Den var blot en ud af flere nye bygninger eller tilbygninger, som var blevet bygget i forbindelse med, at der skulle være evangelist-kampagne i byen.

Gospel Outreach har holdt kampagner i landet Benin i Vestafrika fire gange før, og kirkelederne vidste af erfaring, at der efter hver af disse kampagner i gennemsnit bliver startet 12 nye kirker, så forventningen om, at det samme ville ske ved denne 5. kampagne, var naturligvis høje.

Ny kirke klar til nye mennesker.
530 opmærksomme præster skrev ned

Byen Come tæt på grænsen til landet Togo, er stedet vi befinder os på. En god times kørsel nordøst for hovedstaden Cotonou i denne fransktalende del af Afrika.
Luften er varm, og tøjet klæber til kroppen, mens sveden pibler af huden. De 530 pastorer og ledere, der var tilmeldt pastorkonferencen forud for selve kampagnen, var meget koncentrerede og nedskrev alle de guldkorn, de kunne få af talerne.
De havde rejst i mange timer, både de lokale, men også teamet fra Gospel Outreach, og nu var de her og ville ikke gå glip af noget som helst!
Evangelisten var kommet til deres by, som en hjælp til dem for at nå netop deres by og omegn med evangeliet om, at Jesus elsker dem og ønsker at være deres ven, helbreder, befrier mm.
Og de kristne ledere i området var tændte på at være redskaber til, at dette kunne blive muligt.

Voodooens vugge

Benin er kendt som landet, hvor voodoo blev startet, djævletilbedelse af værste skuffe, og alle kender nogen, som er indblandet i denne form for tilbedelse, og alle ved konsekvenserne af denne tilbedelse, nemlig frygt, nedtrykthed og en ufri ånd, og alle ønskede, at det skal væk fra netop deres by. Så de var klar!
I løbet af de 4 dage, pastorkonferencen varede, blev de opmuntret på flere måder gennem undervisning til fortsat at være lys og salt for menneskene i denne del af verden. At stå fast og ikke lade sig kue, at rejse sig igen efter nedtur og i enhed med andre kirker at fuldføre opgaven her på jord og i deres by/omegn.
Den sidste dag fik alle udleveret en sponsoreret bog, som kan være til stor inspiration og hjælp til alle pastorer. I den kan de finde vejledning til de mest grundlæggende opgaver i præstegerningen.

”Alle kristne skulle med og se”

Og så blev alle, der ønskede det, bedt for! Om Guds ledelse og ild til fortsat virke. Alle fra Gospel Outreach-teamet medvirkede her og blev lige så velsignet ved denne handling.
Teamet denne gang bestod af mennesker både fra USA, Norge samt Danmark og var en herlig blanding af unge og ældre, erfarne samt nye, der var med på tur med Gospel Outreach for første gang!
En af dem, der var med for første gang, var Roland Pedersen fra Aalborg. Han udtaler, at det har styrket hans eget trosniveau at se Guds kraft i funktion og ikke “bare” have læst og hørt om det.
– Alle kristne skulle med og se, hvordan Guds kraft forvandler folk her og nu, så tror jeg, de kristnes egen tro vil vokse til nye højder. Det har det i hvertfald gjort ved mig, siger han.
Han er bestemt ikke afskrækket og har mod på flere missionsture!

Selve kampagnen starter

Selve kampagnen varede 4 aftener, og som sædvanlig voksede gruppen af mennesker aften efter aften.
Det kan være meget svært at vurdere, hvor mange mennesker, der reelt står og lytter i mørket, da de ikke er bange for at stå meget tæt i Afrika, men vi forsøgte så godt som muligt at tælle dem den sidste aften, og med en nordjydes øjne var der i hvertfald 15.000 mennesker – så rigtig, rigtig mange mennesker ønskede at høre om denne Jesus!
Byen Come har ca 150.000 indbyggere og med opland 200.0000, så en god procentdel af denne befolkning kom til møderne.

Mange tusinde deltog i kampagnen.
Festlig lovsang

Som altid til kampagnerne startes aftenerne med sang og musik. Denne gang havde de lokale kirker også et brass band, som var med til at tiltrække folk med festlig musik og rytmer.
Afrikanere elsker musik og elsker at danse til musik, det er faktisk umuligt for dem at stå stille, når det handler om at prise Jesus! Så inden ret længe kunne man se de karakteristiske rundkredse – hvor kvinderne danser i en, og hvor mændene danser i en anden, rundt i rundkredsen med små hop og klap!
Meget festligt og opmuntrende at se på. Støvet hænger tungt i luften efter sådan en gang dans, og alle hoster lige et par gange, før den røde afrikanske jord igen er ude af lungerne!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Frelst og involveret

Budskabet, der forkyndes fra platformen, er enkelt og letforståeligt med gode relevante illustrationer.
Evangelist Per Hyldgaard gør det nemt for folk at forstå budskabet om frelsen gennem Jesus, og da der kaldes frem til respons for frelse, er ingen i tvivl om, hvorfor netop DE er gået frem.
Hver aften så vi tusinde gå frem og give respons om, at de ønsker at følge Jesus resten af livet.
Efter at have bedt frelses-bønnen sammen foran platformen, bliver hver eneste, der ønsker det, skrevet op på et lille kort med navn samt kontakt-info, således at de lokale kirker kan følge op og være med til at bede for disse nye troende.
For Gospel Outreach er dette punkt meget vigtigt, da vi ønsker at få mennesker i discipelskab og involveret i de lokale kirker, og ikke “bare” frelst.
Der blev skrevet over 12.000 kort, som de lokale kirker nu følger op på! Mange af disse kort står der måske kun et navn på, selvom hele familien gav respons! Så igen, rigtigt mange mennesker ønskede at blive kontaktet af en lokal kirke.Gud greb ind i håbløse situationer

Efter frelsesbønnen bliver der altid bedt for alle, der har brug for, at Jesus griber ind i deres liv, enten med helbredelse, udfrielse eller andet, der plager dem, og som altid ønskede mange mennesker forbøn.
Og vi så igen, hvordan Gud greb ind i håbløse situationer.
Flere kom og gav vidnesbyrd om, hvordan Jesus havde helbredt dem lige på stedet, med styrke i ødelagte ben så de igen kunne gå, med åbne øje og øre så de igen kunne fungere normalt.
Der var de to små piger, der var født både stumme og døve, som blev helbredt lige på stedet. Den ene kom moderen med og gav vidnesbyrd om, og den lille pige stod lige så stille og sagde for første gang i sit liv “Mamma” og “Papa” til stor jubel i folkemængden.

Døv dreng fik hørelsen tilbage

Et andet vidnesbyrd kom en stor dreng og gav vidnesbyrd. Hans historie var, at han efter at have været udsat for en ulykke i hjemmet var blevet døv på begge ører. Det havde han været i 3 år, og der var blevet forsøgt forskellige behandlinger, uden at det hjalp.
Til sidst havde familien kørt ham på et hospital i nabolandet Togo for at se, om de kunne hjælpe ham, men behandlingen var for dyr og derfor ikke igangsat. Men en onkel til drengen havde hørt om denne kampagne og havde hentet ham, så han kunne blive bedt for, og Jesus havde åbnet de ører, som intet andet kunne åbne, og nu stod drengen på platformen og gentog alt, hvad der blev hvisket til ham! Al ære til Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En forandret by

Flere, især ældre kvinder, kom og fortalte om, hvordan Jesus hjalp dem over deres gangbesvær og smerter i forskellige dele af ryg og ben, hvilket betyder at de igen kan arbejde og overleve hverdagen.
Flere oplevede, at tumorer i mave og ben forsvandt, og i det hele gjorde Gud bare store ting iblandt dem. Det her var blot nogle af de vidnesbyrd, vi fik lov at høre fra platformen af, men med de tusinde andre mennesker, der blev bedt for, kommer det til at forandre denne by, når Gud får ære for flere livsforvandlende situationer!

Dæmonerne blev smidt ud

Den ene af aftenerne var der specielt fokus i forbønnen på udfrielse. I et land hvor djævletilbedelse og forbandelse er meget normalt, er der behov for udfrielse i en grad, som vi slet ikke kender til herhjemme.
Når Jesu navn og blod bliver nævnt, kan dæmonerne ikke være stille, men begynder at manifastere sig i de personer, der er plaget af dem. De lokale kristne ved, hvad der skal gøres, og i en konstant strøm blev de plagede mennesker båret bagved platformen hvor udfrielsesteltet denne gang stod.
Her blev der bedt og kæmpet i den åndelige verden til udfrielse, og vi fik dejlige vidnesbyrd at høre om, hvordan Jesu navn altid besejrer djævelen og sætter folk fri. Det er altid stærkt at se den frihed, disse mennesker udtrykker, når Jesus kommer ind og udfrier dem!
Et stort indtryk for alle i teamet.

Alt i alt, en dejlig kampagne med mange mennesker, der blev forvandlet, ikke bare i Come, men også på teamet.
Og nå ja, den første gudstjeneste i den nye bygning med den nye pastor blev holdt søndag morgen efter kampagnen, og 60 nye mennesker var mødt op! Halleluja!