Frivillig bliver konsulent i børnearbejdet

– Det er vigtigt, at både børn og ledere kan glæde sig til at mødes i børneklubben, mener Line Hede.

Line Hede har været frivillig i mange år. Men den 15. februar tiltræder hun som ny konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) med ansvar for Østsjælland.

Line Hede (30) er uddannet på 3K (Kristendom, Kultur og Kommkunikation) hos VIA University i samarbejde med Diakonhøjskolen i Århus. Hun har også en international cand.mag. i Kultur, Kommunikation og Globalisering fra Aalborg Universitet. I efteråret 2017 flyttede hun til København efter at have boet i udlandet.

Line Hedes nærmeste kollega og nabo i DFS-arbejdet bliver Michael Nørgaard, der er konsulent på Falster samt Syd- og Vestsjælland.

Ind med modermælken

– Jeg var ikke ret gammel, da jeg kom med min mor i børneklub, fortæller Line. Det var meget inspirerende at se hende som leder – og hun er der endnu her 30 år senere. Det er dedikation, som inspirerede mig til at blive leder. Jeg har selv været klubleder i mange år både i en børne- og juniorklub i Christianskirken, og så var jeg med til at starte en teenklub op, som jeg også ledte i tre år, fortæller Line Hede.

Frivillig gennem mange år

Som frivillig klub- og lejrleder i Christianskirken i Århus og aktiv frivillig hos Afrika InTouch har Line fået sparring af konsulenter i DFS. Hun er til det kreative, sjove og skæve og vil gerne fremme den del blandt børn og ledere.

– Børneklubben kan være et lille pusterum for børnene og deres forældre i en travl hverdag. Derfor er fællesskab i klubben mellem børn, forældre og ledere vigtigt. Og så glæder jeg mig til at være kreativ sammen med lederne, så lederne glæder sig lige så meget som børnene til at komme i børneklub.

Det er vigtigt at bringe børnene med ind i samtalen, når vi fortæller dem evangeliet og være til stede, når de åbner sig op for livets store spørgsmål. Vi kan lære af børnenes nysgerrighed, siger Line.

Hun vil bruge sine egne erfaringer fra udlandet i arbejdet.
– Jeg har gode fortællinger med hjem om, hvordan børn i andre lande holder kirke og søndagsskole, og dem glæder jeg mig til at dele med børnene, slutter Line Hede.


Artiklen fortsætter efter annoncen: