Dansk Journalistforbunds formand går i rette med verdenspressen

Lars Værge er formand for Dansk Journalistforbund.

Verdenspressen skal ikke buhe af Trump. Det ville ikke ske i Danmark.

– Det var først, da jeg blev politiker, at det gik op for mig, hvor ubehagelig, ondskabsfuld og falsk pressen kan være, sagde USAs præsident Donald Trump på topmødet i Schweiz i sidste uge.

Den amerikanske præsidents kritik af medierne førte til, at der blev buhet og råbt ad præsidenten fra medierne i salen.

– Der blev buhet undervejs. Det skete flere gange – helt fra starten, da han blev introduceret, siger Berlingskes Thomas Larsen til TV2, der citerer statsminister Lars Løkke for, at Trumps tale ellers var afdæmpet. Han fortalte om, hvor godt det går med økonomien i USA, og et af hans budskaber i talen var desuden at tiltrække virksomheder og investeringer til USA.

– Det lyder uprofessionelt

Men pressen skal slet ikke vælge side i politik. Formanden for Dansk Journalistforbundet, Lars Werge, siger til TV2, at det er dybt kritisabelt, at verdenspressen reagerer på den måde under præsidentens tale.

– Det lyder uprofessionelt. Pressen skal forholde sig tilstræbt objektiv og ikke gøre sin mening til kende, siger han.

– Jeg kan godt forstå, det kan være intimiderende, at verdens mægtigste mand kommer og kritiserer ens hverv, men det er der, professionalismen skal træde ind. På trods af at man føler sig angrebet, skal man lægge bånd på sig selv, lyder det fra Lars Werge.

Journalisternes formand kan ikke komme i tanke om tidligere eksempler, hvor pressen har reageret så negativt overfor en amerikansk præsident, som tilfældet er med Donald Trump.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På spørgsmålet, om pressen herhjemme kunne finde på at buhe af statsminister Løkke, svarer formanden:
– Nej. Selv ved et pressemøde, folketingets åbning eller andet, ville det være usædvanligt. Der skal pressen hverken sidde og klappe eller buhe. De skal føre deres blyanter, grifler eller tastaturer. Det kan jeg slet ikke forestille mig, siger han.