Kendt missionspræst flytter fra Løsning til Nørrebro i København

Fra 1. marts skal Henrik Højlund være sognepræst i Kingo-Samuel pastorat på Nørrebro. Det sker efter 18 år som præst i Løsning og Korning Sogne.

Missionspræstens beslutning om at forlade det østjyske bibelbælte for at flytte til stenbroen vækker sorg i menigheden. Selv udtaler præsten, at han vil komme til at savne sin nuværende menighed. Samtidig føler han en slags kald til at rejse til København, hvor der er procentvis færre medlemmer af folkekirken og markant færre kirkegængere.

– For to et halvt år siden fik jeg en stærk opfordring til at søge en stilling i København, og da blev mit hjerte rykket løs. Siden da har jeg gået og overvejet at finde et sidste sted inden min pension, og nu skulle det altså være. Man kan vel sige, at jeg føler et kald, siger 57-årige Henrik Højlund til Vejle Amts Folkeblad.

Han flyttede til Løsning sammen med Margrethe og deres fem børn i 2000. Nu flyttter Henrik og Margrethe ind i en præstebolig på Jagtvej i København. I Kingos Kirke, hvor Henrik Højlund skal indsættes den 4. marts, bliver han kollega til MF-præsterne Jens Christian Rabjerg Larsen og Hans Peter Nohns.