Kvinder holder bededag i 170 lande

Kristne kvinder i Surinam har skrevet bedetekster til brug i hele verden ud fra temaet: ”Gud så, at det var godt!”.

Den første fredag i marts, den 2. marts, er det Kvindernes Internationale Bededag både i Danmark og i godt 170 andre lande på kloden.

Hvert år er et nyt land i fokus, når bønnekæden er i gang jorden rundt. Samtidig lærer deltagerne meget om andre lande fra landets egne folk og får dermed baggrundsforståelse for befolkningen og deres situation.

Verdens lunge er truet

Temaet i år er: ”Gud så, at det var godt!” Gudstjenesten, der bruges over hele verden, er udarbejdet af kvinder fra alle kirkesamfund i Surinam. Det sydamerikanske land udgør en stor del af ”verdens lunge” på grund af dets store regnskovsareal.

Især de oprindelige befolkningsgrupper er meget bekymrede over minedriften. Selskaberne tænker kun på egen profit og ikke på, hvor skadelige deres metoder og brug af kemikalier er på den lange bane. Fældning af tropisk regnskov har også langtrækkende, uoverskuelige konsekvenser.

Kvindernes Internationale Bededag opfordrer verdens kvinder til at stå sammen i bøn og handling med hele befolkningen i Surinam. Forskellige kvinder fortæller i gudstjenesten om deres egen baggrund og om de præcise trusler, de oplever for miljøet.

Befolkningen i Surinam er meget sammensat – med rødder tilbage til Afrika, til Holland, til Kina, til Indonesien, til Indien og Europa. Der bor mellem 5½ og 6 millioner mennesker i Surinam, og landet er ca. 4 gange større end Danmark.

Læs mere om Kvindernes Internationale Bededag på www.kvindebededag.dk, hvor der også er materiale at hente til arrangementet den 2. marts. Her findes der også en liste over de steder i Danmark, hvor Bededagen afholdes.