Pilot rejser til Madagaskar for MAF Danmark

MAF Danmark har udsendt Kenneth Vittrup Pedersen og hans familie til Madagaskar, hvor Kenneth skal indgå i en tjeneste som pilot for Mission Aviation Fellowship.

Charlotte og Kenneth Vittrup Pedersen er netop udsendt til Madagaskar for MAF Danmark, hvor Kenneth Vittrup Pedersen skal arbejde som pilot for Mission Aviation Fellowship (MAF), der assisterer udviklingsarbejde og missionsarbejde på øen.

Kenneth Vittrup Pedersen er oprindeligt maskinmester, men begyndte sin pilotuddannelse i 2013 efter at have været i kontakt med MAF Danmark. Han blev færdig sidste år.

– Med kendskabet til MAF blev min drøm om at være pilot vakt til live. Jeg kunne rent faktisk være med til at skabe en livsline for mennesker i verdens mest afsidesliggende egne.
Mennesker, der har brug for, at hjælpen kommer ud til dem, siger Kenneth Vittrup Pedersen, der også har arbejdet som flyinstruktør i Aalborg Lufthavn.

Med sig til Madagaskar tager Kenneth og Charlotte deres tre børn: William på syv år, Zander på fire år og Sophia på to år. Før ankomsten til Madagaskar har familien opholdt sig i Australien på et fem ugers kursus.

Charlotte Vittrup Pedersens opgave bliver i første omgang at hjælpe børnene med at falde til.
Charlotte er uddannet cand.mag. i religionsvidenskab og samfundsfag, og hun er på sigt også klar til at kaste sig ud i arbejdsopgaver på øen.

Repræsentanter fra Bethaniakirken og MAF var med til at bede for Kenneth og Charlotte Vittrup Pedersen med børnene William, Zander og Sophia og familiens tjeneste i Madagaskar.
Den første danske pilot

37-årige Kenneth Vittrup Pedersen er den første danske pilot, der bliver udsendt for MAF.
– Det er med stor taknemmelighed, vi sender Kenneth Vittrup Pedersen og hans familie til tjeneste i Madagaskar.

MAF Danmark har tidligere haft udsendte i Tanzania og Uganda, men det er første gang, vi får en dansk MAF-pilot på vingerne, siger MAF Danmarks formand, Arne Puggaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Kenneth bliver en del af et meget professionelt team, der yder flyassistance til de mest udsatte befolkningsgrupper i isolerede områder på jordens fjerdestørste ø, tilføjer formanden.

Lægesafarier samt hjælp til mission og udvikling

MAF’s flyservice i Madagaskar bygger både på missionsarbejde og udviklingsarbejde.
MAF arrangerer såkaldte ”lægesafarier”, hvor en lokal læge flyves ud til afsidesliggende egne af øen, hvor der ellers ingen læger er, for at tilbyde sundhedskonsultationer.
En anden gren af arbejdet er transport af madagaskiske præster, der rejser rundt for at forkynde evangeliet.

Derudover benytter knap 100 forskellige udviklingsorganisationer, missionsorganisationer, lokale kirker og hospitaler MAF’s letvægtsfly til at komme rundt på øen.
Kenneth Vittrup Pedersen kommer til at indgå i dette arbejde sammen med to andre internationale piloter og omkring 20 lokale medarbejdere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familien, der kommer fra Sørup i Nordjylland, er i første omgang udsendt for en toårig periode.

Kenneth og Charlotte Vittrup Pedersen i cockpittet.
Mission Aviation

Fellowship (MAF)
– flyver for at hjælpe folk i afsidesliggende områder.
– råder over 135 fly i 26 udviklingslande i Afrika, Asien og Sydamerika.

Den internationale tværkirkelige organisation har speciale i flytransport og logistik og servicerer nødhjælps- og udviklingsorganisationer, kirker og hospitaler med både passagertransport og transport af nødhjælp, byggematerialer, vacciner og meget andet.
Ofte benyttes MAF, når transport over landjorden er besværlig eller umulig på grund af store afstande, vild natur eller krig og uroligheder.