Årsmøde med polsk gospel

Danskere har været igangsættere for 60 gospelkor i Polen. Nu kommer tre sangere til Aktiv Missions årsmøde.

Tre sangere fra de polske gospelkor synger ved Aktiv Missions årsmøde i Karlslunde Strandkirke søndag den 18. marts.

Tre gospelsangere fra Polen repræsenterer 1000 sangglade polakker ved Aktiv Missions årsmøde den 18. marts i Karlslunde Strandkirke.

I år holdes den 20. Gospelfestival i Krakow med støtte fra Aktiv Mission. Peter Steinvig fra Karlslunde Strandkirke var med til at sætte det hele i gang.

Peter Steinvig er taknemlig.

En enkelt gospelworkshop med 50 sangere er på knap 20 år blevet til 60 gospelkor med i alt 1000 sangere i alle aldre. Det er virkeligheden i Polen, hvor gospelglæden spreder sig som ild i tørt græs.
– Gospel breder sig ud over alle grænser. Det er helt vildt! fortæller Peter Steinvig, der er organist i Karlslunde Strandkirke og leder af gospelkorene Kefas og Saints & Sinners i Danmark.

I oktober 1999 blev han inviteret af danske Lea Kjeldsen i Polen til at holde en gospelworkshop i Krakow. Han tog den engelske gospeldirigent Ruth Lynch med, og sammen holdt de en uges gospelworkshops, som sluttede med en stor koncert i byens katedral.
– Der var kun 50 sangere tilmeldt, så det var ikke noget stort – men katedralen var stor! Og da tiden var inde, blev det en fuldpakket koncert. Folk stod allevegne! Det var overvældende!

Fra den tid voksede det bare. Krakow Gospel Choir blev dannet, og siden er det gået over stok og sten. Mission Gospel er med Lea Kjeldsen i spidsen også blevet til Mamagospel for spædbørn og deres mødre, samt børnekor, studenterkor, voksenkor og seniorkor.
Og gospelfestivalen, som Peter Steinvig var med til at starte, er blevet startskud til 60 gospelkor med tilsammen 1000 sangere over hele landet. Festivalen holdes i år for 20. gang.

Hvad føler du ved at have en aktie med i det?
– Jeg er dybt taknemmelig over at blive brugt. Men hvorfor blev det lige mig, når andre er meget bedre?
Tre sangere fra de polske gospelkor – Katarzyna Kruk, Anita Górska og Maria Pabisiak – synger sammen med Lea Kjeldsen akkompagneret af Peter Steinvig ved Aktiv Missions årsmøde i Karlslunde Strandkirke søndag den 18. marts. Aktiv Mission støtter ”Mission Gospel” i Polen og er desuden engageret i et omfattende evangeliserende og socialt arbejde i Rusland, Albanien og Indien.
Årsmødet er åbent for alle og finder sted i Karlslunde Strandkirke søndag den 18. marts kl. 13.30. Der bliver serveret kaffe og kage under årsmødet, og efterfølgende byder Aktiv Mission på gratis frokost.

SL/Henri.