Jeg er forelsket i min søsters mand…

Ofte tør vi ikke forelske os igen efter et brud pga frygt for at blive såret igen.

Kære Suh
Jeg har et problem, som plager mig enormt. Det er på den ene side virkelig pinligt, men omvendt kan jeg heller ikke rigtig gøre for det. Sagen er den, at jeg er blevet alvorligt forelsket i min søsters mand.

De har været sammen i 12 år, hendes mand og jeg har altid haft et godt forhold til hinanden, vi har samme humor og klikker bare godt sammen.
Det startede, da jeg for 1½ år siden selv blev single, og da var det som om, at der skete et eller andet i vores kontakt. Det sidste stykke tid har han fyldt mine tanker dag og nat.

Jeg har et meget ambivalent forhold til det, for på den ene side ønsker jeg på ingen måde at ødelægge min søsters ægteskab eller at såre hende, og på den anden side er jeg lykkelig over, at jeg overhovedet kan blive forelsket igen, fordi bruddet med min ex var af en karakter, så jeg på et tidspunkt troede, at jeg aldrig nogensinde ville blive forelsket igen.

Jeg har svært ved at snakke med nogen om det, både fordi, jeg synes det er pinligt, men også fordi jeg ikke på nogen måde vil risikere, at det ”kommer videre”. Jeg kan ligesom ikke rigtig undgå ham uden, at det vil virke højst besynderligt – så hvad i alverden gør jeg?
Anonym

Kære Anonyme
Det er en noget penibel situation, du er i, men jeg hæfter mig dog ved, at du direkte giver udtryk for, at du ikke ønsker at ødelægge din søsters ægteskab eller at såre hende.
Det er et godt udgangspunkt at have, når du skal forholde dig til situationen: Din søsters ægteskab med hendes mand kommer i første række, og dine forelskede følelser skal derfor ikke være styrende for din adfærd.

Det er en kærlig og respektfuld beslutning.
Dernæst lægger jeg mærke til, at forholdet til din søsters mand begyndte at blive kompliceret efter, at du selv blev single.

Angst for at blive såret

Måske dit brud med din ex har haft og stadig har mere betydning for relationen til din svoger, end du er klar over?

Du skriver, at du på et tidspunkt efter bruddet var bange for, at du ikke kunne blive forelsket igen.
Ofte handler den mistede evne til at forelske sig ikke om, at ”man ikke kan forelske sig”, men snarere om at man ikke tør, af angst for at blive såret igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er derfor sandsynligt, at forelskelsen i din svoger mest er et udslag af, at han repræsenterer det mandlige køn, men på en god og tryg måde, og netop fordi han er ”forbudt område”, kan du på en måde roligt slippe dine følelser løs uden at risikere noget – det vil aldrig blive til noget i virkeligheden, og du kan derfor heller ikke blive afvist eller såret!? Og måske er din lettelse over at mærke forelskede følelser igen med til at forstærke disse følelser?

Som jeg forstår det, er din situation at sammenligne med, at en muskel igennem længere tid ikke har virket, og at den så pludselig virker i forbindelse med en gåtur i skoven.
Begejstringen er følgelig stor, men det betyder ikke, at du er tvunget til udelukkende at gå ture i skoven.
Den genvundne evne kan med fordel anvendes alle mulige andre steder, og fordelagtigt er det især at søge nyt terræn, hvis det er en privat skov.

Hold lav profil

Måske kan dette lidt udvidede perspektiv på din forelskelse i din svoger i sig selv gøre en forskel, men jeg vil også råde dig til bevidst at holde lidt lav profil overfor ham det næste stykke tid.
Jeg forstår godt, at det er vanskeligt at undgå ham helt, men du kan jo gøre dit til, at jeres samtaler ikke bliver for private og intime, og at I heller ikke tilbringer meget tid alene sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Prøv i stedet at orientere dig ud mod andre mennesker, andre mænd med kæreste-potentiale.
Når dit hjerte nu tilsyneladende er helet op igen, er det sandsynligt, at du også kan og tør forelske dig i en anden – som er ledig.
Hilsen Suh