P1-vært Christoffer Emil Bruun bliver redaktør for DR Tro

Christoffer Emil Bruun bliver redaktør for trosstoffet i DR.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Christoffer Emil Bruun (45) er blevet redaktør for trosstoffet i DR.
Der er tale om en nyoprettet stilling, som skal styrke tros- og eksistensstoffet i DR Tro, oplyser DR.

Christoffer Emil Bruun skal fortsat være med i P1-programmet ’Tidsånd’, selv om han nu bliver redaktør for DR Tro.
Den nye redaktør blev først ansat i DR i 1994, hvor han kom ind i Radiohuset via DRs talenthold. Christoffer Emil Bruun var dog i perioden 2011-2016 kronikredaktør og lederskribent på Politiken.
Han er uddannet historiker fra Københavns Universitet, og har arbejdet med ungdomsstoffet i det tidligere ’P4-i-P1’, ’U-land undersøger’ og ’Sproglaboratoriet’ på P1. Han har også lavet en række historieprogrammer på radio og tv, blandt andet programserierne ’Der er noget galt i Danmark’ på DR2 og ’Kold krig’ på DR K.
Som redaktør for DR Tro får Christoffer Emil Bruun blandt andet den daglige ledelse for trosprogrammer i radioen som ’De højere magter’, ’Tidsånd’ og gudstjenesten søndag på P1, ligesom han skal være med til at sætte nye tv-programmer om trosstoffet i gang.
Selv siger Christoffer Emil Bruun, at han er blevet mere og mere interesseret i tros- og eksistensstoffet, efter at han i en årrække især har beskæftiget sig med historie og sprog.
”For nogle kan trosstoffet kan forekomme lidt støvet og gammeldags. Men det behøver ikke være hverken højtideligt eller kedeligt. Tro og religion er jo noget af det vildeste og mest eventyrlige, som findes i vores verden,” mener den nye redaktør for DR Tro.