GospelFamily bliver selvstændig

’GospelFamily’ er en samlende betegnelse for fire gospelkor i Aabenraa, hhv. GospelSpirer, GospelRoots, GospelTeens og GospelOaks. Der er således et gospelkor til sangere i alle aldre.
Foto: Ludmilla Parsyak.

De fire gospelkor i Aabenraa GospelFamily er fra 1. marts blevet én fælles folkeoplysende forening, Aabenraa GospelFamily, som skal være uafhængig af Aabenraa Sogn. Samtidig stopper korleder Torben S. Callesen i sognet for at hellige sig korledelsen og udviklingen af GospelFamily.

GospelFamily, som har over 200 medlemmer, søger derfor nu nye og egnede lokaler og midler til at kunne aflønne Torben S. Callesen og eventuelle nye korledere.

– Det har nok været længe undervejs, GospelFamily og menighedsrådet har ikke trukket i samme retning; vi i GospelFamily har kunnet se potentialet og derfor higet efter flere resurser for at kunne udvikle korarbejdet, fortæller Torben Callesen.

“Det har vi nu taget konsekvensen af. En af de ting vi håber, selvstændiggørelsen kan føre med sig, er muligheden for at finde nye, gode øvelokaler, hvor de nuværende ikke er egnede til så mange og så store kor som vores.

Derudover åbner det også op for at kunne tilbyde gospel til fx pensionister og de GospelTeens, som vokser ud af koret. Der er rigtig mange idéer og planer, som vi i de nye bestyrelser nu vil sætte os ned og arbejde med, så vi kan være klar med dem lige efter sommerferien”, tilføjer Torben S. Callesen.

Selv om selvstændiggørelsen af GospelFamily formelt er trådt i kraft, vil korene dog være at finde i Aabenraa Sogns menighedslokaler og kirke indtil sommerferien.

Begejstrede skoleelever

Aabenraa GospelFamily har haft et intenst år med hele to gospelmusicals, som er set af over 5000 begejstrede skoleelever i Aabenraa, Sønderborg og Vejle.

Der har også været en stor gospelfestival på Sønderstrand – og ikke mindst deltagelsen i sidste års Cirkus Summarum, som det eneste kor i hele Danmark, har været med til at give korene mod på at satse på GospelFamilys udvikling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den største succes

– Den største succes af alle er dog, at vores kormedlemmer igen og igen fortæller, at korene er det sted, hvor de kan være sig selv og være trygge, fortæller Torben videre.

“Det tager vi som et sundhedstegn: at se børn, unge og voksne udvikle sig, få tillid til sig selv og finde et sted at ‘føle sig hjemme’. Det er ganske enkelt fantastisk.

Her er plads til alle, som vil bakke op, og det er vores overbevisning, at ALLE kan lære at synge, fordi gospel synges med hjertet. Vi håber fremtiden vil åbne op for, at endnu flere finder glæde i gospelmusikken og det varme fællesskab, der følger med”, slutter Torben S. Callesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Formanden for menighedsrådet i Aabenraa Sogn, Sarah Arnkjær, siger til Ugeavisen.dk, at sognet ikke kan bruge flere penge på gospel. I stedet vil sognet bruge penge på fx. babysalmesang, konfirmandforberedelse og skole-kirke-samarbejdet, tilføjer Sarah Arnkjær.