Journalist kritiserer mediernes blinde øje

– Medierne giver os et redigeret billede af virkeligheden. Det er et snævert materialistisk verdensbillede. Og det, der ikke passer ind i den kasse, kommer ikke med – eller latterliggøres som useriøst.

Det mener i hvert fald Henri Nissen, som i 40 år selv har arbejdet som journalist og i øvrigt er redaktør på Udfordringen.

Udover journalistuddannelsen har han taget en master i religiøse studier og han er i gang med en ph.d. ved et amerikansk universitet. I marts 2017 var han en af foredragsholderne på Oslo Symposium, hvor han netop talte om ”Mediernes blinde øje”.

På tirsdag den 6. marts kl. 19.30 taler han ved et forårsmøde arrangeret af Kirke & Medier – Kristelig Lytter- og Fjernseerforening i Helle Hallen kl. 19.30.
Her vil Henri Nissen vise, hvor enøjet hovedstads-pressen og tv-kanalerne generelt er blevet.
Han mener, der stadig findes en ”herskende klasse” af kulturradikale akademikere, som styrer samfundet.
Det gør de bl.a. med en politisk-korrekthed, der lukker munden på flertallet af befolkningen, som ikke er kulturradikale, men nærmere den kirkelige kultur.

De lokale medier er også i meget bedre kontakt med befolkningens værdier end landsmedierne, der lefler for det outrerede.
– Medierne viser os verden ud fra en ateistisk opfattelse. Hele den åndelige virkelighed mangler eller tages ikke seriøst. Og kristendommens rige kultur negligeres til fordel for en overfladisk popkultur uden etiske værdier, mener Henri Nissen.
Han er heller ikke bleg for at kritisere den måde, præsident Trump omtales i medierne.

– Jeg kan ikke i mine ca. 40 år som journalist huske, at medierne har behandlet en amerikansk præsident på en så forudindtaget og nedladende måde, som man gør med Trump. Jeg orker – ligesom Nazar Khader har skrevet – ikke at se indslag om Trump, for fremstillingen er så forudsigelig og negativ, siger han.
Der er således lagt op til et spændende og lidt anderledes foredrag i KLF.