’Bedstemor Bush’ er død – hun styrede Det Hvide Hus i 16 år

USAs tidligere førstedame senere mor til en præsident, Barbara Bush, døde i Houston, Texas, den 17. april.

Den 92-årige Barbara Bush, som døde den 17. april, var hustru til USAs 41. præsident, George H.W. Bush, og mor til USAs 43. præsident, George W. Bush.

Denison Forum beskriver hende som en stærk kristen kvinde, der var taknemlig for andres hilsener og forbøn gennem sine mange år med alvorlige sygdomme. For nylig frabad hun sig dog yderligere behandling.

Jim Denison skriver, at hun var en kvinde, der delte vandene, ikke mindst på grund af sin loyalitet overfor ægtemanden. Samtidig var hun berømt for sin humor og omsorg for andre.

The Washington Post beretter, hvordan en tragedie for mange år siden ændrede Barbara Bush’ liv:
Hun havde mødt George W. Bush som 16-årig, og to år senere blev de gift. I 1953 ramte tragedien, da parrets treårige datter, Robin, døde af leukæmi. Barbara Bush har fortalt, at tragedien gjorde hendes hår hvidt. Men familien fandt styrke i troen på Gud, og Barbara Bush har udtalt, at tabet af datteren fik ægteparret til at elske ethvert menneske højere end før.

Barbara Bush’ humor viste sig bl.a., da hun talte til nye kandidater fra Wellesley College i 1990. Her udtalte hun: ”En eller anden i denne forsamling vil måske en dag følge i mit fodspor og styre Det Hvide Hus som præsidentens ægtefælle. Jeg ønsker ham alt godt!”