Danskere fortsætter arbejde i Sydsudan

MAFs udsendte, Thorkild og Charlotte Jørgensen, er netop nu i Danmark.

Thorkild og Charlotte Jørgensen, som er udsendt til Sydsudan af MAF Danmark, holder foredrag den 10. april i Vadum Kirkecenter.

MAF Danmark har fået mulighed for at forlænge Thorkild og Charlotte Jørgensens udsendelse til Sydsudan indtil sommeren 2019.

Ægteparret tog til Sydsudan i september 2017, hvor Thorkild Jørgensen har arbejdet som international kommunikationsmedarbejder fra MAF’s base i hovedstaden Juba. Charlotte Jørgensen er udsendt som lærer på den internationale skole Juba Christian Academy.

– Da Charlotte og jeg havde været i Sydsudan i 3 måneder, blev vi enige om, at det gav mening at blive længere end det år, vi først havde sagt ja til. Både på skolen og i mit kommunikationsarbejde var der meget mere at gøre, og ikke mindst er der udstrakte hænder allevegne omkring en, hvor end man går, siger Thorkild Jørgensen.

I flere år har Thorkild Jørgensen været tilknyttet MAF Danmarks landskontor som grafiker, mens Charlotte Jørgensen var lærer på Andreasskolen i Holbæk. Herefter blev ægteparret udsendt til Sydsudan.

”I MAF Danmark er vi rigtig glade for, at Charlotte og Thorkild Jørgensen har valgt at forlænge deres udsendelse til Sydsudan. Det har stor betydning for os og vores internationale søsterorganisationer i MAF at modtage gode og veldokumenterede beretninger om det arbejde, vi og vores partnere udfører i Sydsudan,” siger landssekretær Øjvind Thomasen.

Lynvisit i Danmark

I øjeblikket er Thorkild og Charlotte Jørgensen på et lynvisit i Danmark, og den 10. april vil de som MAF Danmarks udsendte holde foredrag i Vadum Kirkecenter, Ellehammersvej 14 i Vadum.
Mødet begynder klokken 19.00, og der vil være rig mulighed for at høre mere fra ægteparrets hverdag i et af verdens mest konfliktfyldte lande.

MAF arbejder med flytransport og logistik for humanitære og kirkelige organisationer i Sydsudan og 25 andre lande verden over.