Israels 70 år fejres på Christiansborg

Festen foregår dels i København, dels i Brande den 18.-20. april.

Shay Attias fra Shuva Global Diplomacy taler om ”Israel – lige nu” på Christiansborg den 18. april og i Brande den 20. april.

Israels 70 års fødselsdag bliver fejret med en konference på Christiansborg onsdag d. 18. april kl. 13.30-15.30. Her vil tre internationalt kendte talere ud fra hver deres udgangspunkt tale om ”Israel – 70 år” og ”Israels ret til at eksistere”.

Konferencen er arrangeret af tidl. MF Tove Videbæk fra Shuva Global Diplomacy, Inger Porsen fra Aglow Int. Danmark og Rakul Kristiansen fra European Coalition for Israel (EC4I).

Konferencens formål er dels at markere jubliæet, dels at præsentere et lidt andet billede af det moderne Israel og nationens historie end det, vi normalt møder i medierne.

Talerne

De tre talere er Tomas Sandell fra Finland, som er grundlægger af European Coalition for Israel.EC4I er et talerør til fremme af forståelse imellem Europa og Israel, samt i FN via “Forum for Cultural Diplomacy”.

Shay Attias fra Shuva Global Diplomacy taler om ”Israel – lige nu” på Christiansborg den 18. april og i Brande den 20. april.

Andrew Tucker fra Holland er leder af The Hague Initiative for International Cooperation. Han er jurist og dedikeret modstander af BDS (boykot-bevægelsen mod Israel). Samtidig arbejder han for at sikre jødernes ret til at leve i fred og sikkerhed i Israel.

Shay Attias fra Israel er president for Shuva Global Diplomacy, www.shuvaglobal.com. Organisationen Shuva bygger venskabsbroer til Israel – via parlamenter, universiteter, kirker mv. og formidler information om Israels succes’er og udfordringer.

Fra København til Brande

Til konferencen, som foregår på Christiansborg onsdag eftermiddag, er der begrænset plads. Af sikkerhedsmæssige årsager var det nødvendigt at kræve tilmelding til arrangementet senest d. 12. april – med oplysning om navn, adresse og organisation, oplyser Tove Videbæk.
Konference-sproget er engelsk, og der tolkes ikke.

Tidligere folketingsmedlem Tove Videbæk fra Shuva Global Diplomacy er med til at arrangere festen for Israel.

Onsdag aften medvirker de tre gæstetalere ved et møde i Københavns Frikirke på Filippavej, Frederiksberg. Der vil være tolkning til dansk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Torsdag er der fest i Tivoli Hotel og Kongrescenter i København. Her meldes alt optaget.

Fredag aften den 20. april taler Shay Attias i Betania Kirkecenter i Brande om ”Israel – lige nu”. Der tolkes til dansk.

”Heritage of innovation” er i Israel temaet for fejringen af 70 årsdagen. Under dette tema vil man pege på Israels succes som den mest innovative nation i verden. Israel har bl.a. i forhold til sit befolkningstal modtaget flere Nobelpriser end noget andet land.


Artiklen fortsætter efter annoncen: