Kristne iranere risikerer død ved hjemsendelse

KD-formand Stig Grenov: ”Nyt lavpunkt i regeringens moralske forfald”.

Stig Grenov

Stig Grenov, landsformand for KristenDemokraterne, langer i usædvanligt skarpe vendinger ud mod integrationsminister Inger Støjberg (V) og regeringen, som han beskylder for at have en moral i frit fald i forbindelse med tvangsudsendelse af afviste asylansøgere.

I en KD-medlemsmail skriver Stig Grenov, at regeringen udviser kristne til forfølgelse. Otte afviste asylansøgere fra Iran er blevet anholdt og fængslet med henblik på tvangsudsendelse.

”De er overvejende kristne kurdere, som ved hjemkomsten til det islamiske præstestyre kan se frem til tortur, forfølgelse og død”, skriver Grenov.

”At integrationsminister Inger Støjberg (V) arbejder målrettet på en udsendelsesaftale med dette teokratiske styre er et nyt lavpunkt i regeringens moralske forfald. Iran har hverken tros- eller ytringsfrihed, og myndighederne vil og kan ikke garantere borgernes sikkerhed”, skriver KD-formanden videre.

Inger Støjberg, Venstre.
Nægter at lukke øjnene for fakta

KristenDemokraterne mener, at flygtningen skal hjem, når der er fred og sikkerhed. Den, der er afvist, skal forlade Danmark.

”Men vi nægter at lukke øjnene for de faktuelle forhold i hjemlandene. Og vi er dybt skeptiske, når Udlændingestyrelsens afgørelser gang på gang overhører advarsler om forfølgelser af kristne og andre religiøse mindretal. Vi er forfærdede over den manglende opfølgning på, hvor de udsendte efterfølgende forsvinder hen”, skriver Grenov.

I et debatindlæg i Politiken sidste søndag uddyber KD-formanden:
”Disse mennesker er overvejende kristne iranere, hvis forbrydelse består i at have søgt asyl i et land, som regeringen kalder kristent. Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt det iranske præstevælde er klar over dette. Internettet er opfundet, og magthaverne i dette teokratiske samfund, som du aktivt forhandler en udleveringsaftale med, læser også danske aviser. Det er medlemmer af det kurdiske mindretal, som samtlige diktatorer i regionen har fundet fælles fodslag i at undertrykke. Men både ayatollaher og præsidenter vil naturligvis tage varmt imod disse borgere, hvis du udbetaler en klækkelig portion danske, skatteyderbetalte, bistandskroner. Hvor stor en pris sætter regeringen på menneskerettighederne?”

”Det er nervesvækkede personer, som efter års ophold på Kærshovedgård med minimal beskæftigelse og socialt netværk er knækket af desperation. På trods af det har ikke én af dem valgt at samarbejde om at rejse. For om ikke hjemlandets myndigheder slår dem ihjel, så vil familien for sin æres skyld fuldføre missionen”, skriver Stig Grenov i debatindlægget, der har form af et åbent brev til Inger Støjberg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børnefamilier skal have ret til asyl

KristenDemokraternes landsformand foreslår også, at børnefamilier skal have ret til asyl, hvis de har opholdt sig i Danmark i otte år.

”Den, der er afvist, skal forlade Danmark. Men har det ikke vist sig muligt at udvise en børnefamilie i otte år, bør de have ophold for barnets skyld. Ellers producerer vi syge børn, der bliver til syge voksne. Det bliver dyrt for samfundet”, skriver Stig Grenov.