Ny film fortæller Paulus’ historie – og evangeliet

Jim Caviezel, der spiller Jesus i Mel Gibsons film “The Passion of the Christ” fra 2004, har rollen som Lukas i den nye bibelske film om Paulus. James Faulkner har titelrollen som Paulus. Faulkner har tidligere haft roller i “Game of Thrones,” og som Lord Sinderby i “Downton Abbey”. James Faulkner har også oplæst alle Paulus’ breve fra Det Nye Testamente til brug i en ny serie produceret The American Bible Society. Den franske skuespiller Olivier Martinez har rollen som Paulus’ fangevogter.Filmen om apostlen Paulus bliver ikke vist i danske biografter.

Lægen Lukas opsøger apostlen Paulus, der sidder i Neros dybeste fangehul i Rom og venter på at blive henrettet. Lukas skal altså høre og nedskrive Paulus’ fantastiske historie, før det er for sent…

I filmen ’Paul, Apostle of Christ’ fortæller Paulus sin egen historie om store mirakler. Han var kristen-forfølgeren, der blev omvendt. Siden da har han overlevet utrolige ting: piskning, skibbrud, sult og tørst, stening, kulde og rejselivets besværligheder.
Men nu sidder han i fængslet og venter på at blive henrettet.

Bibelsk korrekt

Instruktør Andrew Hyatt har lagt vægt på, at Bibelen skulle studeres grundigt.
– Vi må holde os til Bibelen som den eneste kilde. Når vi så begynder at tage den menneskelige side med, kommer det helt naturligt, fordi vi har gjort forarbejdet ved hjælp af alle eksperterne.
Lukas er en vigtig del af plottet. I 2. Timoteusbrev skriver Paulus fra Mamertine fængslet. Der er en lillebitte passage i brevet, hvor han skriver: ”Kun Lukas er endnu hos mig”. Og sådan begynder dette smukke scenarie, som er 100% bibelsk korrekt, at tage form. Man udfylder detaljerne, men det hele er der fra starten, forklarer Andrew Hyatt.

Den menneskelige side

I cellen er Paulus plaget af tunge tanker om sine tidligere misgerninger og frygten for, at alle har glemt ham. Han frygter også at komme til at svigte sin Herre og mester i den sidste svære tid.
Da Lukas dukker op, indser han vigtigheden af at skrive en bog om ”Vejen”, før det er for sent. Nero er nemlig fast besluttet på at udrydde alle kristne i Rom.

Lukas’ bog kommer til at beskrive de første år i det, der bliver kendt som den kristne kirke. Lukas og Paulus står fast overfor den vanvittige kejser. Samtidig kæmper de for at leve efter evangeliet og sprede det gode budskab ud over hele verden.

Paul, Apostle of Christ havde premiere i USA den 28. marts. Den har fået mange fine anmeldelser – især fra seere, som værdsætter filmens bibelske budskab