Den hidtil mest udfordrende Awake

Den 7. Awake-konference i København blev igen en succes.

Kirken i Kulturcenteret havde i weekenden ca. 500 deltagere til de fleste møder, og om søndagen var der flere. Og selv om møderne kunne trække ud til 2-3 timer, var de fleste åbenbart meget begejstrede.
Årets tre talere udfordrede nemlig deltagerne på hver deres måde.

Robby Dawkins begejstrede med sine fantastiske beretninger.
Vild evangelist

Robby Dawkins trak flest deltagere og størst begejstring, når han fortalte om, hvordan han vidnede i lukkede muslimske lande eller i kriminelle miljøer.

Hans budskab til danske kristne var, at vi skulle vove mere. Ikke være så bange for at fortælle andre om vores tro, give dem et profetisk ord eller bede for deres helbredelse.

Kristne i Afghanistan, Irak og Iran risikerer at miste livet, og Dawkins spurgte, om vi riskerede andet, end at mennesker måske grinede af os eller afviste os?

Hans egen erfaring er, at når han ”skruer op for risikoen” – fx ved at tilkalde vidner til en forbøn – så sker der også mere.

– Hvis I synes, der sker for få mirakler i jeres kirke, så gå udenfor kirken, sagde han.

Dawkins beretninger om mirakler og dramatiske omvendelser på gaden er i mange tilfælde dokumenteret på video og film. Og han tryllebandt i timevis deltagerne i København med beretninger, som både var spændende – og som viste deltagerne, at Gud ikke er død, og at Helligåndens kraft er til rådighed for dem, der tror.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter hvert møde var der mulighed for personlig forbøn foran scenen. Og ved Dawkins’ møder var det næsten alle, der gik frem.

Kendt ansigt

Dr. Tom Jones’ møder gav også stor mulighed for forbøn.

Tom Jones, der deler navn med den berømte walisiske sanger, har været med ved de fleste Awake-konferencer i København.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han er en del af Global Awakening-netværket sammen med kendte talere som Randy Clark, Bill Johnson, Heidi Baker og Blaine Cook, der på skift har besøgt København.

Han fungerer som den pastorale taler, der forsøger at give svar på spørgsmål gennem Bibelen og sine egne åndelige erfaringer.

Da mange har hørt Tom Jones – og nogle af hans historier – før, valgte en del at holde fri ved hans møder. Det er svært at tage tre lange sessioner hver dag med undervisning, lovsang og forbøn.

Overraskende dr. Baker

Dr. Rolland Baker blev nok årets overraskelse, fordi han valgte at provokere tilhørerne ved at sætte spørgsmål ved udbredte karismatiske holdninger og sammenligne med Bibelen. Det gjalt fx lidelse, hvor han citerede Paulus for, at det er forventeligt og en ære at lide for Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rolland Baker fastholdt også, at der er en himmel og et helvede efter døden, og at omvendelse fra synden er nødvendig, selv om der sjældent prædikes om den slags kontroversielle emner i liberale og søgervenlige menigheder.

Nogle deltagere var nok lidt forvirrede over Rollands stil, idet han benyttede sig af masser af humor og ironi, så det ind imellem kunne være lidt svært at opfatte, hvad han selv mente.

Rolland er gift med Heidi Baker, og ligesom hende er han doktor i teologi. Men de er først og fremmest et altopofrende missionærpar, som har været redskaber til en mægtig vækkelse i Mozambique, som har ført til 10.000 nye kirker samt et omfattende arbejde for forsømte børn. Mens Heidis stil er meget følelsesmæssig, er Rolland normalt den ”teologiske politimand”, som han – selvironisk – kaldte sig.

De fleste møder blev streamet på KKR-tv.dk. De vil efter nogen tid være til rådighed på kanalen.
Ledergruppen skal nu overveje, om Awake skal fortsætte næste år.

 

De var med til Awake i København

Steffen Andersen, Nexø Frikirke:
– Jeg har vist været med alle de syv gange til Awake.
– Hvorfor bliver du ved?
– Fordi det er sådan et dejligt ”arnested” for vækkelse i Danmark. Og talerne er jo nogle, som har en praktisk erfaring og ikke bare nogle teoretiske tanker.
– Hvad har rørt dig mest?
– Dawkins’ radikale forkyndelse og den inspiration, der var i Helligåndens udgydelse sidst på møderne. Jeg var også selv til forbøn og fik en stærk oplevelse af Guds nærvær. Jeg håber, det vil udruste mig til det, jeg ønsker at gøre. Jeg brænder for, at Bornholm må opleve en ny vækkelse.
– Er du aktiv i en kirke?
– Ja, jeg har været med til at starte Nexø Frikirke for ca. 20 år siden. Min kone og jeg flyttede dertil for 25 år siden for at være med i det fællesskab.

 

Britt Lillian Tarfjord, Bergen, Norge:
– Du er fra Norge.
– Ja, jeg kom kun herned for konferencen. Jeg har nemlig tidligere hørt Dawkins i Bergen, og Tom Jones har jeg også hørt før.
– Men du havde alligevel lyst til at høre mere?
– Ja, ja, ja. For de har virkelig noget med sig, som engagerer, både til ens eget liv og til at gå ud og nå andre.
– Hvad har du fået ud af det?
– Bl.a. dette med at være et lys i hverdagen blandt familie og på job. Dér, hvor man er.
Jeg har også fået en længsel efter at opleve endnu mere med Gud og blive kendt med ham.
Det var trættende at rejse herned, men for hvert møde har jeg fået mere energi. Lovsangen har også været fantastisk – for de har haft Gud med i det. Og det har givet mig vældig meget.

 

Arne Møller-Pedersen, Holstebro:
– Jeg har været med på Awake fire gange nu. Jeg tager med, fordi jeg oplever, at det giver mig et boost af Himlen, så jeg har lyst til at komme videre. Jeg bliver forfrisket. Vi møder kristne på en autentisk måde. Jeg var specielt glad for Rolland Bakers måde at afmontere alt det højtidelige – kirkemasken, søndagsmasken. Han så altid på, hvad Jesus sagde og gjorde.
Bakers har jo prøvet det hårde liv, hvor man mister alt. Det har jeg selv prøvet noget af, men Jesus holdt mig oppe, selv om jeg mistede næsten alt.
Da jeg mistede min ejendom og min kone, begyndte jeg at læse i Bibelen. Jeg læste fra side 1 og fremefter i et halvt år. Så mødte jeg nogle kristne fra pinsekirken i Herning, og så kom jeg op igen.
Vi har alt i Jesus Kristus.

 

Emilie Juul Jensen, Amager:
– Jeg har været med til det meste. Jeg er med som frivillig. Jeg plejer at komme her i kirken i kulturcentret.
– Hvad synes du om mødederne?
– Det har været virkelig godt. Men det er jo nogle lange møder i forhold til en almindelig søndag.
Det har været mega-god undervisning, og meget bekræftende at være en del af.
– Hvad har været bedst?
– Jeg har været virkelig glad for lovsangen. Og hvis jeg skal fremhæve et møde, så var det Robby Dawkins’ tale fredag aften.
– Han udfordrer jo meget?
– Ja. Det er mega-udfordrende, men vildt spændende.
– Hvad laver du til daglig?
– Jeg læser psykologi på Københavns Universitet.

 

Læs også prædiken og leder.