”Hamas ønsker høje dødstal!”

– Den største tragedie på Gazastriben hedder Hamas, skriver Vebjørn Selbekk.

”Den ubehagelige sandhed er, at Hamas ønsker så høje dødstal som muligt,” skriver Dagen Norges chefredaktør Vebjørn Selbekk i lederen den 16. maj.

Selbekk understreger, at alle uanset standpunkt i konflikten må sørge over de 60 menneskeliv, som gik tabt i Gaza under optøjerne i forrige uge. Tab af et menneskeliv er en tragedie, 60 dræbte er en katastrofe, fastslår han.

Men hovedansvaret for tragedien ligger hos den islamistiske terrororganisation Hamas, som tilranede sig magten på Gazastriben i 2007. Den tilspidsede sitaution på Gazastriben var nemlig alt andet end folkelige, spontane demonstrationer, der blev nedkæmpet brutalt af Israels hær, som mange reportere fremstiller det.

Menneskeliv betyder intet

Den ubehagelige sandhed er, at Hamas ønsker sig høje dødstal. Terroristerne har ingen respekt for menneskeliv. De har derfor opfordret civilbefolkningen til voldelige demonstrationer – for jo flere, der bliver dræbt, jo værre for Israels omdømme. Resultatet bliver nemlig et større internationalt pres på Israel.

”Folk, som nægter, risikerer at blive beskyldt for at støtte Israel, en mistanke, som næsten er at regne for en dødsdom i dagens Gaza. Men Hamas-lederskabet selv holder sig i baggrunden. De er villige til at ofre andres liv, bare ikke deres egne,” skriver Vebjørn Selbekk.

Han forklarer nærmere om provokationer langs Israels grænse og slutter med ordene:
”Den største tragedie på Gaza-striben hedder fortsat Hamas.”