Ny landsleder i Ev. Luthersk Netværk

– Jeg brænder for kristen tro, ideologiske brydninger og klar kommunikation, siger Dorte Sig Leergaard.

Evangelisk Luthersk Netværk har netop ansat Dorte Sig Leergaard som landsleder.

Hun efterfølger Brian Christensen, som efter seks år på posten nu vil være præst på fuld tid i Lemvig Bykirke. Samtidig opnormeres stillingen i ansættelsesgrad fra 50 % landssekretær til 75 % landsleder.
Dorte Sig Leergaard (54) er uddannet journalist og har de seneste ni år primært arbejdet med kommunikation, senest som kommunikationsansvarlig og en del af chefgruppen i Vestjylland Forsikring.
”Jeg kommer fra en virkelig god arbejdsplads, hvor jeg har lært meget og haft mange spændende opgaver, men jeg har i nogen tid set efter et job, hvor jeg i højere grad kunne bruge mine kræfter på det, jeg brænder for: Kristen tro, ideologiske brydninger og klar kommunikation. Det må man sige, at jeg kan i ELN, så jeg glæder mig meget til at komme i gang,” siger Dorte Sig Leergaard. Hun fortæller om sit kirkelige ståsted:
”Den korte version er, at jeg er vokset op i LM, er opdraget i KFS, og nu er jeg sammen med min familie hjemme i Skjern Bykirke. Jeg værdsætter her den tekstnære forkyndelse, som vi også møder om søndagen.
I det hele taget er jeg glad for søndagsgudstjenesten. Her sidder vi nemlig i fællesskab, sideordnet, vendt mod Gud. Her skal vi ikke finde på, men lytte. I lange perioder i mit liv har det betydet utrolig meget, at jeg kunne sætte mig på bænken i rækken af århundreders slægtled og lade hverdagen falde af. En god gudstjeneste rummer både de jublende og de fortvivlede. Til gudstjenesten bliver vi tiltalt, og vi bliver tilsagt vores synders nådige forladelse. Her kommer Jesus os i møde.
Så kan vi efter gudstjenesten gå ud i hverdagen, se hinanden i øjnene og tage fat på ugens gøremål.”

Kirkelig indsigt og teologisk tæft

Jens Lomborg, formand for ELN, glæder sig over den nye ansættelse og udtaler:
”Da vi slog stillingen som landsleder op, søgte vi efter en person med kirkelig indsigt og teologisk tæft. Vi søgte en person, som både kunne videreudvikle netværket, kunne organisere og skabe overblik, og også besad evnen til udtrykke sig enkelt, klart og præcist.
Med Dorte er jeg overbevist om, at vi har fundet præcis dén person, og jeg beder til, at hun i sin tjeneste må blive til stor velsignelse.”
Dorte er gift med Allan Leer-gaard. Parret har to piger på 14 og 16 år, og hele familien inkl. 40 kilo brun labrador bor i Ringkøbing.