Omskærings-forslag mister politisk støtte

Et borgerforslag om en 18-års aldersgrænse for omskæring af drenge har mistet politisk støtte.

Forslaget vil nemlig, som det er formuleret, tillade, at kvinder over 18 år skal kunne vælge at blive omskåret på linje med myndige mænd, og det vil intet politisk parti kunne støtte, vurderer formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF). Omskæring af kvinder har været forbudt siden 2003.

Foreningen Intact Denmark, der står bag det omdiskuterede forslag, har indtil videre indsamlet 46.000 underskrifter ud af de 50.000, som der kræves, før Folketinget skal behandle det, skriver Kristeligt Dagblad.

Liselott Blixt har selv talt for et omskæringsforbud, og det samme har De Konservatives værdiordfører, Nasar Khadar, men ingen af dem kan støtte forslaget, som det er formuleret.

– Kvindelig omskæring smadrer kvinders seksualitet og gør også fødsler meget vanskelige. Derfor vil jeg have den del ud, der legaliserer kvindeomskæring, før jeg stemmer for det, siger Khadar.

Omskæring af kvinder kan bl.a. give urinvejsproblemer og sexologiske problemer.

Læge Morten Frisch, som er en af stillerne bag borgerforslaget, står ved, at forslaget vil legalisere omskæring af voksne kvinder, der selv ønsker det. Han er dog åben for en ændring i forslaget, så det forbyder omskæring af drenge under 18 år, men ikke samtidig tillader omskæring af kvinder over 18 år.

– En kønsneutral 18-års mindstealder er for mig at se den rigtige løsning, så hverken drenge, voksne kvinder eller muslimer diskrimineres af lovgivningen. Men for mig er det primære formål med borgerforslaget at beskytte drengene. Så for min skyld kan vi godt dele tingene op og fokusere på at hjælpe drengene i første omgang, siger Morten Frisch til Kristeligt Dagblad.


Artiklen fortsætter efter annoncen: