Dæmon-besættelse kan skelnes fra psykisk sygdom

– Det er min pligt at tale om, at folk kan blive besat af en dæmon, siger professor Dr. Richard Gallagher fra New York.

– Dæmonbesættelse er afgjort en realitet.

Det siger psykiater Dr. Richard Gallagher, som er uddannet på Princeton og Yale universiteterne og selv underviser på New York Medical College og Columbia University. Han har studeret tusinder af formodede eksempler på dæmonbesættelse gennem 25 år.

Videnskabelig vurdering

Dr. Richard Gallagher siger til The Telegraph, at han ikke bare taler om formodninger men vurderer ud fra meget videnskabelige metoder. Ud fra disse metoder mener Gallagher, at han kan skelne mellem psykisk sygdom og ”ægte besættelser”.

”Der findes mange andre psykiatere og andre professionelle, der gør det samme som jeg – omend måske ikke i samme omfang – som tøver med at udtale sig åbent om det, siger Richard Gallagher.

”Derved adskiller mit arbejde sig fra andres. Jeg har stor erfaring, og jeg er villig til at tale åbent om det. Jeg føler, det er min pligt at tale om det, siger han.

Uforklarlige skrammer

For nylig talte Gallagher, som er katolik, med Yahoo om en præst, som for 25 år siden konsulterede ham om et tvivlstilfælde.

En katolsk kvinde hævdede, at hun blev angrebet af usynlige kræfter. Gallagher var skeptisk, men undersøgte kvinden og fandt nogle skrammer, som viste sig ikke at have nogen ydre årsag.

”Det lignede ikke noget, der kunne forklares som en fysisk eller psykiatrisk lidelse. Hun virkede fuldstændig psykisk sund. Jeg havde aldrig set sådan et tilfælde før,” fortæller Gallagher.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da der ikke var nogen lægelig forklaring på kvindens skader, konkluderede han, at hun var blevet angrebet af en ond ånd.

Siden det første tilfælde har Gallagher undersøgt tusinder af tilfælde af påstået dæmonisk besættelse.

Men kun omkring 100 af disse var reelle tilfælde af dæmonisk aktivitet, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den katolske kirke anerkender eksorcisme og behovet for dæmonuddrivelser. Men det må kun foregå gennem særligt uddannede gejstlige i kirkens regi. Flere af præsterne oplyser, at behovet er stærkt stigende i disse år.

Tarotkort og spådom

Under et fire-dages møde arrangeret af Vatikanet på Sicilien tidligere i år, hørte deltagerne mange vidnesbyrd om sekter og satanisme. Friar Beningo Palilla, udtalte, at den katolske kirke var bekymret over det stadig stigende antal mennesker, som opsøger spåmænd og læser Tarotkort. Disse ting kan nemlig ”åbne døren for djævelen og for besættelse”, forklarer Palilla.

Han vurderer, at der hvert år er omkring 500.000 personer, som har brug for eksorcisme i Italien.

– De senere år ser vi stadig flere besættelser og andre onde fænomener i Irland, siger Fr. Pat Collins.
Ondskab i Irland

I januar advarede en ledende irsk exorcist, Fr. Pat Collins, om, at antallet af dæmonbesættelser og andre onde fænomener var i stigning. Han bønfaldt derfor lederne af den katolske kirke om at udnævne et team af eksorcister.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er først i de seneste år, at behovet er steget eksponentielt,” sagde Pat Collins til The Irish Catholic.

– Jeg finder det fortvivlende, at folk selv mener – med rette eller urette – at de plages af en ond ånd. Jeg tror, de mange gange tager fejl, men når de vender sig til kirken, ved kirken ikke, hvad den skal stille op.

De bliver så henvist enten til en psykolog eller en anden person, som de har hørt skulle være interesseret i denne slags tjeneste. Meget ofte falder de udenfor kategorierne og får ikke hjælp, påpeger Pat Collins.

Den kristne tro kom til Irland gennem Skt. Patrick omkring år 400, og den katolske kirke har stået stærkt i landet. Men sådan er det ikke længere. Det ses bl.a. i den netop overståede folkeafstemning om fri abort.