Kirkeleder opfordrer til anger og bøn

Sydstatsbaptisterne holdt årsmøde d. 12.-13. juni midt under historisk opgør om kvindesynet.

Pastor J.D. Greear fra North Carolina blev valgt som ny leder af Southern Baptist Convention under årsmødet i Dallas.

Årsmødet for Southern Baptist Convention fandt sted i Dallas kanp to uger efter fyringen af Paige Patterson, der ellers som kirkens leder skulle have holdt årsmødeprædikenen.

Paige Patterson, som i første omgang fik en lempelig ordning med førtidspension fra præsteseminariet i Texas, blev kort efter frataget frynsegoderne på grund af nye afsløringer. Herefter fulgte en længere debat om kvindesynet i kirken, og hvordan hele sagen skulle præge årsmødet.

’Guds vrede er over os’

Pastor Sam Rainer fra West Bradenton Baptist Church i Florida mente, ligesom den indflydelsesrige teolog Al Mohler, at man skulle se hele sagen som Guds dom over kirken.

”Guds vrede er over os. Vor Gud er en fortærende ild. Undskyldninger vil være som små stykker strå overfor en voldsom skovbrand. Der skal ikke være nogen prædiken ved dette års årsmøde. Lad prædikestolen stå tom. Lad rummet være stille og bed repræsentanterne kaste sig ned i anger,” sagde pastor Rainer og opfordrede til ydmyghed.

– Vi skal lægge lige så meget vægt på karakter som på læren. Vi udkæmpede kampe over læren, og krigsbyttet gik til magtbaroner uden integritet. Det har hverken ført til, at flere bliver døbt eller til vækkelse. I stedet er vi nu oversvømmet med de tidligere fodsoldaters moralske fejltrin. Vi burde være forfærdede, rystede og have kvalme. Ikke noget med at ”bryde hende ned”, fastslog pastor Rainer med henvisning til hvordan Patterson ville behandle en kvindelig studerende, der i 2015 klagede over en voldtægt.

– Vi har i stedet brug for at Gud bryder os ned, understregede Sam Rainer. Al Mohler udtrykker sig i lignende vendinger og fastslår, at hans elskede kirke allerede er nedbrudt og har brug for Guds indgriben og frelse.

Pattersons efterfølger

Den nye leder af baptistkirken er tidligere elev af Paige Patterson, pastor J.D. Greear. Hans prædikener i kirken The Summit i North Carolina, som har stor fokus på mission – samler næsten 11.000 hver søndag.

– Er det muligt at være en lunken kristen? spørger han i en prædiken. Derpå giver han selv svaret:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Lunkne kristne er som lunken kaffe. Både varm og kold kaffe smager godt, men hvis man får lunken kaffe, vil man helst spytte det ud.

Der er ingen mellemvej. Enten brænder du for mission og lever helt for Jesus, eller også gør du det ikke,” siger han.

Greears prædikener, som typisk varer 45 minutter, samler mange studerende og unge voksne. Hans budskab indeholder både sandhed og nåde: Synden er en realitet, og der er ingen frelse uden tro på Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Greear blev valgt med to tredjedele af stemmerne fra 7.884 delegerede i SBCs præsidentvalg.