Kristne bad i 24 timer for topmødet i Singapore

Open Doors i USA opfordrede til 24 timers ’bedetopmøde’ for mødet mellem Trump og Kim Jong-un.

”Der er så mange ukendte troshelte i Nordkorea”, står der på et af billederne fra Open Doors kampagne for et ”bedetopmøde” i forbindelse med Trumps møde med Kim Jong-un.

Allerede den 11. juni, dagen før topmødet i Singapore, begyndte kristne at bede for mødet og for Nordkoreas 300.000 forfulgte kristne på opfordring fra Open Doors i USA.

Open Doors USA udgav vejledningen #PRAY4NK (bed for Nordkorea) med henvisning til de ord, organisationens stifter i sin tid sagde om ”åbne døre”:

”Broder Andreas minder os om, at vore bønner ’kan komme ind, hvor vi ikke selv kan komme…der er ingen grænser, ingen fængselsvægge, ingen døre, som er lukkede for os, når vi beder’.”

Organisationen mindede også om Bibelens ord om bøn og faste og tilføjede en liste over 15 konkrete bedeemner for Nordkorea, som i 17 år har ligget højest på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest.

15 bønner for Nordkorea

1. Bed om, at præsident Trump og Kim Jong-uns historiske møde den 12. juni må blive det første af flere handlinger, som fører Nordkorea ind på en kurs mod religionsfrihed.

2. Bed om, at Kim må blive overbevist om, at han skal løslade de over 50.000 kristne, som uden grund tilbageholdes i arresthuse og arbejdslejre.

3. Bed om, at Kim må opgive de gamle krav om, at borgerne skal følge indoktrineringsklasser og bøje sig for billeder af Kim-familien.

4. Bed om, at Kim vil ophæve forbud mod information og lade sit folk få bedre adgang til radioudsendelser, TV-programmer og websider.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5. Bed om, at Kim vil tillade opbygning af nye kirker, så nordkoreanerne frit kan tilbede Gud udenfor den ”udstillingskirke”, der findes nu.

6. Bed om, at de troende i Nordkorea må få mod til at lede en kristen vækkelse i landet.

7. Bed om, at undergrundskirken i Nordkorea må vokse i frimodighed og være klar til at dele evangeliet, når muligheden opstår.


Artiklen fortsætter efter annoncen:8. Bed om genforening af de familier, som blev adskilt ved opdelingen af halvøen i Nord- og Sydkorea.

9. Bed om, at organisationer som Open Doors må få adgang til at tilbyde kristen undervisning og andre ressourcer til troende i Nordkorea.

10. Bed om, at nødhjælpsorganisationer og lignende må få adgang til at tilbyde nødhjælp, traumebehandling osv.

11. Bed om forbedring af Nordkoreas økonomiske og sociale infrastruktur – at børn ikke længere skal tvinges til at arbejde, at førskolebørn ikke længere bliver indoktrineret, og at vejene bliver sikre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:12. Bed om fødevaresikkerhed i Nordkoera gennem undervisning og øget handel (2 ud af 5 nordkoreanere er underernærede).

13. Bed Gud give nordkoreanerne visdom til at gennemskue de mange nationalistiske myter og den propaganda, de er blevet opflasket med hele livet.

14. Bed om, at forældre engang frit må kunne dele dere tro med børnene og opdrage dem til at kende Jesus.

15. Bed om, at USA og andre af verdens ledere må benytte de rette sanktioner, opmuntringer og muligheder for at genskabe fred og velstand for nordkoreanerne og deres naboer.