Metodist-konference fjernede ’Gud Fader’ i trosbekendelsen

Pastor Keith Mcilwain er rystet over, at metodistkirken reviderede trosbekendelsen. Han tog et billede af teksten og lagde den ud på Twitter.

Under en konference i Minnesota for United Methodist Church, brugte man en trosbekendelse uden omtale af Gud som Fader.

Det rystede pastor Keith Mcilwain fra Slippery Rock United Methodist Church, som lagde et foto af den redigerede bekendelse ud på Twitter. Han sagde efterfølgende til The Christian Post:

”Ingen enkeltperson eller gruppe fra United Methodist har autoritet til at redigere disse trosbekendelser, som blev formuleret af den første kirke og har hjulpet med at definere ortodoks kristendom i det meste af 2000 år.”

Igennem kirkens historie har trosbekendelsen lydt: ”Jeg tror på Gud Fader den Almægtige, himlens og jordens skaber.” I den reviderede version hed det: ”Jeg tror på Gud, Den almægtige Skaber, skaber af himlen og jorden.”

Keith Mcilwain ser ændringen som endnu et bevis på splittelsen i metodistkirken, som i årevis har været delt i spørgsmål om ægteskab, kønsroller og seksualitet. ”Det fjerner vores ulykkelige kirke endnu længere fra den universelle Kirke og det skader dem, der trofast fastholder læren om Den hellige Treenighed,” fastslår han.