Mette Bock: ’Tal om troen!’

Menighedsråd skal sætte troen på dagsordenen, mener Landsforeningens Liv- og vækstudvalg.

– Det er godt, at danskerne er blevet mindre blufærdige, når det gælder at tale om troen, mener Mette Bock (LA). Foto: Niels Hougaard.

Danske menighedsråd skal ikke kun tale om kirkernes mursten. De skal sætte sig ud over blufærdigheden og vove at tale om troen.

Det mener et udvalg under Landsforeningen af Menighedsråd, som for nylig har lanceret hjemmesiden talomtro.dk.

På landsforeningens årsmøde på Nyborg Strand sidste weekend gav kirkeminister Mette Bock (LA) opfordringen sin fulde tilslutning.

”For menighedsrådsmedlemmer er der meget pligtarbejde. Man skal beskæftige sig med økonomi, kirkegårdspleje og byggeri. Alt dette er vigtigt arbejde for et menighedsråd, men det er ikke det vigtigste.
Det vigtigste er, at I skaber liv i jeres sogne ved at skabe rum og plads til dét, det hele handler om, nemlig vores fælles tro,” fastslog kirkeministeren.

I Menighedsrådenes Blad 05/2018 kan man se nogle af de hjælpemidler, som sogne på Sjælland bruger til at åbne samtalen om troen.
Tro på dagsordenen

Bodil Therkelsen, som er formand for Liv og vækst-udvalget under Landsforeningen af Menighedsråd, leder en kampagne for at få troen på dagsordenen i landets menighedsråd. Vi skal turde tale om evangeliet, mener hun.

Men der er behov for hjælpemidler for at få samtalen ind på andet end mursten og budgetter.
Derfor anbefaler udvalget, at man bruger fx. kort eller terninger med spørgsmål, der kan få folk til at åbne op. Et af de specielle spillekort har teksten: ”Hvis du var Gud, hvordan ville du da bekæmpe det onde?”

Og på en af terningerne kan man slå spørgsmålet: ”Hvad vil nåde eller tilgivelse i praksis betyde for dig?”

Helligånden kommer forbi

I flere sjællandske sogne har man benyttet sig af disse hjælpemidler, og det er vigtigt, fortæller Vibeke Østergaard Steenfeldt, der er formand for menighedshedsrådet i Syv Sogn i Viby. Sammen med sognepræst Morten Kastrup deltog Vibeke Ø. Steenfeldt i et kursus i Roskilde Stift – og de to var enige om at tage ideen med hjem til menighedsrådet.
– Jeg oplever en sand glæde blandt rådets medlemmer, når vi taler om troen. Ja, det er, som om Helligånden kommer forbi, udtaler sognepræsten ifølge Menighedsrådenes Blad.


Artiklen fortsætter efter annoncen: