Fred mellem Nord- og Sydkorea er Guds værk

Af Iben Thranholm
Cand. teol., journalist og samfundsdebattør

Miraklernes tid er bestemt ikke forbi. For blot et par måneder siden affyrede Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, missiler over Japan og truede med at sende atombomber i vores retning. Nu har Nordkorea sluttet fred med Syd-Korea, accepteret at åbne sine døre for mad, medicin og for det kristne budskab.

Nordkorea’s leder Kim Jong-un og USA’s præsident Trump har netop afsluttet deres topmøde, hvor Kim Jong-un indvilligede i en omfattende atomnedrustning. Men forud for dette historiske topmøde fandt et andet meget overraskende sted, nemlig da den nordkoreanske leder mødtes med den sydkoreanske præsident Moon Jae-in den 27. april. Her meddelte han, at den 67-årige koreanske konflikt er forbi.

”Jeg er kommet her for at sætte en stopper for konfrontationens historie,” sagde Kim Jong-un under mødet på grænsen til byen Panmunjom. “Der vil ikke længere være krig på den koreanske halvø, og en ny fredsalder er begyndt,” udtalte de to ledere i en fælles erklæring og blev enige om at atomnedruste hele halvøen inden for et år.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Hvad ligger mon bag den helt uventede politiske drejning? Hvad få medier har bemærket er, at kristne i Sydkorea har fastet og bedt forud for topmødet. Præster har afholdt vågenætter i byen Paju, syd for den nordkoreanske grænse. Og en gruppe kristne politikere afholdt et faste- og bedemøde i nationalforsamlingen i Seoul, ifølge Yonhap News. Nordkoreas forfulgte kristne har også bedt for dette øjeblik – i årevis. De har lidt under grusom forfølgelse og er blevet sendt i arbejdslejre, fordi de ikke vil tilbede Kim Jong-un som deres gud.

Freden er mere Guds værk end politisk arbejde. Han har hørt sit folks bønner på begge sider af denne konflikt og bønnerne fra de troende rundt om i verden, der har delt Nordkoreas smerte. Næste skridt bliver, at Nordkorea åbner dørene for, at evangeliet kan blomstre i landet, hvor der er både stor fysisk og åndelig sult. Inden længe vil kirkerne i Sydkorea sende mad, medicin og budskabet om Kristus til den nordlige del af halvøen, der har været lukket land i over 60 år.

Hvad vi er vidne til lige nu, er det største mirakel og tegn på Guds indgriben i historien siden Berlinmurens fald.