Norges bibel- selskab køber Bibelleseringen

Økonomiske problemer gjorde det umuligt for Bibelleseringen at fortsætte.

Vi glæder os til at fortsætte med Bibelleseringens udgivelser, siger generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen. Foto: Tor Tjeransen, Bibelselskapet.

Fra 1. juni vil Det norske Bibelselskap videreføre produkterne fra Bibelleseringen. Det gælder ’Logos’, som er en bibellæseplan for voksne, ’Alfa Super’, som er for børn og familier samt Bibel-app’en ’Connect’ for unge.

– Dette er en løsning, vi er meget glade for. Det gir mulighed for at videreføre vore produkter, som vi nu tror er i gode hænder, siger bestyrelsesformand i Bibelleseringen, Frode Granerud, til KPK.

Han fortæller, at det i vinter blev klart, at økonomien var for svag til, at man kunne køre arbejdet videre. Nu hvor aftalen med Bibelselskapet er på plads, nedlægges Bibelleseringen.

– Bibelselskapet og Bibelleseringen arbejder begge for, at Bibelen skal være i brug, og vi glæder os til at fortsætte med disse udgivelser, siger generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen. Hun vurderer, at Bibelleseringens produkter vil være en berigelse for Bibelselskapets målgrupper.

Bibelselskapet overtager også to af Bibelleseringens tre ansatte. Den tredje har allerede fået andet arbejde.

130 år i Norge

Bibelleseringen har gennem 130 år udgivet bibellæseplaner i Norge.

Bibelleseringen har fra starten været en del af den internationale bevægelse «Scripture Union», som arbejder i mere end 120 lande.

– Vi er meget glade for, at dette vigtige arbejde kan videreføres i Norge, siger daglig leder i Bibelleseringen, Jorunn Sjaastad, og generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen, i en fælles kommentar.
KPK/Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: