Danmission udsender koordinator til Zanzibar

Maria Nitzsch Hastrup

Den 32-årige Maria Nitzsch Hastrup skal udsendes som Danmissions nye programkoordinator på Zanzibar. Udsendelsesgudstjenesten foregår i dag, den 19. august, i Timotheuskirken i Valby.

Som programkoordinator skal Maria Nitzsch Hastrup arbejde tæt sammen med Danmissions partner, den lutherske kirkes Øst- og Kyststift. Hun vil få sin daglige gang på syskolen Upendo og Zanzibar Interfaith Centre, der begge har til huse i Danmissions hus midt i den gamle bydel Stone Town.

På den populære turistø ud for Tanzanias østkyst er arbejdsløsheden tårnhøj, og der har traditionelt været spændinger mellem øens cirka 5 % kristne og 95 % muslimer. Danmissions arbejde på øen består derfor primært af dialog, kvindeprojekter og støtte til kirken.

Maria Nitzsch Hastrup besøgte første gang det afrikanske kontinent allerede som 17-årig, hvor hun rejste som “spejderjournalist” med Spejderhjælpen til Malawi.

Hun er cand.mag. i afrikastudier fra Københavns Universitet, men har også studeret teologi og kommer fra en stilling som kommunikationsmedarbejder i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. I sin fritid er hun aktiv pigespejder i Valby og vant til at arbejde med frivillige og unge. I fritiden dyrker hun triatlon og har blandt andet gennemført en halv ironman.

Gennem de seneste 15 år har Maria Nitzsch Hastrup arbejdet i ikke mindre end ni forskellige lande i Afrika, både i kirkelige organisationer og andre ikke-statslige organisationer, på den danske ambassade i Tanzania, for Udenrigsministeriet og FN. Hun taler således allerede lidt kiswahili.