En mand med meget på hjerte

Cain har været medlem af Journey som pianist og sangskriver i 35 år og blev optaget i ’Rock and Roll Hall of Fame’ i april, 2017. Han har for nylig udgivet sine erindringer i bogen Don’t stop believin’, og denne plade er en slags underlægningsmusik for denne.

Han var med til at skrive kæmpehittet ’Don’t stop believing’, som fik nyt liv, da tv-serien Glee tog den år op for nogle år siden. Ud over Journey har Cain også været medlem i bands’ene The Babys og Bad English og derudover udgivet 8 soloplader.

Cains kristne tro stammer tilbage fra hans far og opdragelsen derfra. Så kom han væk fra troen, indtil han mødte prædikanten Paula White på en flyrejse, der ledte ham tilbage til Gud. Det blev også starten på et venskab, der førte til ægteskab i april 2015. Både Paula og Cain var skilt forinden. (Paula White er åndelig rådgiver for Donald Trump og medvirkede ved hans indsættelse som præsident.)

Nu synger Cain om Gud og leder lovsang, men turnerer også stadig med Journey.

Man får meget musik for pengene på pladen. 1 time og 13 minutter fordelt på 19 forskellige sange, og dette er hans anden kristne plade, og en opfølger til ’What God Wants to Hear’ fra 2016.

Han synger fint, men er dog ingen Steve Perry (Journeys oprindelige forsanger). De bedste sange er titelsangen, som også er det første nummer, og sangen ’Shine’ (den femte), som bliver sunget af en pige (men der står ikke hvem).

Sangen ’Baptism Day’ er også god, da den har et godt omkvæd. Den allersidste sang ’Crossing the Great Divide’ har også noget særligt over sig. Det er et uptempo rocknummer, der fungerer godt med sit tostemmige omkvæd.

Ellers, med 19 sange i træk savner man hurtigt lidt variation, og pladen kan føles ensformig, da flere af sangene minder om hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kunstner: Jonathan Cain – Titel: The songs you leave behind – Genre: Pop/rock –
Forhandler: itunes.dk – Pris: 69 kr.