Fælles om at være anderledes

Filmen ”Same kind of different as me” er fortællingen om et usædvanligt venskab mellem den hjemløse Denver og de velhavende Ron og Debbie Hall.

Renee Zellweger spiller Debbie Hall i filmen, hvor hun er gift med Ron (Greg Kinnear). Hun er aktiv i kirkens arbejde blandt hjemløse.

Tre meget forskellige personligheder spiller hovedrollerne i denne film, baseret på bogen ”Lige så forskellig som mig”: En sort hjemløs vagabond, en international kunsthandler og en kvinde med en stærk tro og tillid til Gud.

Vi starter med at møde den rige kunsthandler Ron Hall, (Greg Kinnear), som forlader sit fine hus, som han beskriver som ”et opløst hjem”.

Han kører langt ud på landet, hvor han skal på et længere besøg hos en af sine kunsthandler-forbindelser. Her skal han finde ro til at skrive en bog om de sidste par års begivenheder. Snart følger vi hans tanker to år tilbage i tiden.

Ron Hall ligner manden, der har alt. Han udlever den amerikanske drøm, på trods af at han kommer fra den lavere middelklasse. Men ægteskabet med hans ungdomskærlighed Debbie (Reneé Zellweger) knager.

Trods Rons sidespring og det efterfølgende opgør med Debbie beslutter de at forsøge at redde ægteskabet.

Dette indebærer, at Ron må gøre Debbie følgeskab, når hun som frivillig hjælper til i kirkens center for hjemløse. Her ved den daglige maduddeling møder de samfundets bund, bl.a. den sorte vagabond Denver, som holder alle på afstand med sin afvisende og aggressive adfærd.

Med Debbie lader sig ikke skræmme, for hun har haft en drøm om Denver og er overbevist om, at han kommer til at gøre en forskel i byen. Så trods afvisning på afvisning bliver hun ved at række ud til ham, og får Ron til at gøre det samme.

Liv forandres for altid

Deres udholdenhed bærer frugt, og det bliver starten på et umage venskab mellem de to mænd, som forandrer dem begge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om det centrale er fortællingen om Ron og Denvers venskab, så er det tydeligt igennem hele filmen, at Debbie udgør omdrejningspunktet for dem begge.

Det er hendes tro og kærlighed, som først bringer og holder dem sammen. Filmen fremstår nærmest som en hyldest til hende.

Historien om Debbie, Ron og Denver er beskrevet i bøgerne ”Lige så forskellig som mig” og ”Hva’ forskel gør det?” udgivet af Forlaget Scandinavia.
Fordybelse og eftertanke

Det er ikke en hurtig film, men en film som giver tid til at grunde over menneskeskæbner, og hvordan vi selv har indflydelse på, hvordan vi lader os forme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det helt store vidnesbyrd i filmen såvel som i bogen, er Denvers forvandling. Opvokset som en nutidig slave i en amerikansk sydstat og med dybe sår på sjælen i mødet med had og racisme, er det bemærkelsesværdigt, hvordan netop en hvid kvinde er Guds redskab til at nå ind til Denver.

Filmens titel forklares i slutningen gennem Denvers vidnesbyrd i kirken, hvor han fortæller, hvordan han hele sit liv har følt sig anderledes. Men nu forstår han, at ”alle er forskellige. Lige så forskellige som mig. Vi er alle almindelige mennesker, som går ned af den vej, som Gud har lagt foran os.”

Same Kind of different as me
Dramafilm. 119 minutter
Original sprog: Engelsk
Kan bl.a. ses på blockbuster.dk og Yousee Film