Israelsk by beskudt med 150 raketter på 24 timer

Borgmesteren fra grænsebyen Sderot trygler Europa om at gribe ind.

– Hjælp os, vi har nu haft 24 timer med terror mod os fra Hamas, siger borgmester i Sderot, Alon Davidi.
Han ses her foran en boligblok ramt af utallige granatsplinter.

Borgmester Alon Davidi fra den beskudte by Sderot appellerer til Europa og hele verden om hjælp for at stoppe raketregnen fra Gaza. Han siger, at pengestøtten til Hamas i Gaza ikke går til sygehuse men derimod til våben og raketter mod Sderot og Israel.

Davidi møder pressen foran en boligblok, som er dækket med huller efter splinter fra den raket, som slog ned forrige onsdag aften.

24 timer med terror

– Vi har nu haft 24 timer med terror mod os. I nattens løb er der afskudt 150 raketter fra Gaza. Det er Hamas’ terrorregime, som står bag. De får penge fra Europa og hele verden. Pengene bruger de på krig og terror. Hamas bygger ikke sygehuse, men producerer raketter og de optrapper til krig. Det rammer børn, forældre og ældre, som ønsker at leve.

– Jeg var for nylig 14 dage i Barcelona. Der var der ingen på hotellet, som sagde, at vi skulle passe på raketter, som kan slå ned i hotellet. Jeg beder jer støtte Israel og statsminister Benjamin Netanyahu. Hjælp os, trygler borgmesteren.

Han advarer samtidig Europa og den vestlige verden, som støtter terror.
– Støtter du terroren, vil det også ramme dit land, siger Davidi.

– Det er et mirakel, at de 500 børn på legepladsen ikke blev ramt af raketterne, siger talsmand fra bibelskolen ”Hesder Yeshiva”, Ari Katz. Han viser her nogle internationale korrespondenter den vej, hvor en raket lavede hul i asfalten. Splinterne fløj i alle retninger på P-pladsen, der var fuld af biler.
Angreb skader børn

Der er ikke blevet mere fredeligt til trods for, at Israel tvangsevakuerede jøderne og nedrev de jødiske byer i Gaza i 2005.

– Vi gav dem land i Gaza. Vi kører lastbiler med udstyr ind til Gaza, men de vender sig imod os. Jeg har selv syv børn. Angrebene rammer børnene hårdt. Denne situation er ikke let for dem. Vi føler dette som en krig, hver eneste uge. Vi vil leve som normale mennesker, ikke veksle mellem lys og mørke fra time til time.

Alon Davidi er trods alle vanskeligheder og prøvelser fast besluttet på at blive i Sderot.
Når man kører rundt i Sderot, vil man se, at mange nye boligblokke er under opbygning. Davidi fortæller, at der er købere til husene. Men en af de nye lejligheder blev ramt af en kraftig raket fra Gaza, som sprængte hul i balkonen af jern og beton. Nu ser det ud som om strukturen i lejligheden er ødelagt af den kraftige eksplosion.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hamas vil ikke klare at slå os. Dette land tilhører os. Vi vil ikke hade, men udvikle vor by, Sderot. Jeg tror på livet. I Gaza lærer de at sprænge busser i Tel Aviv.

–Tror du, at Iran står bag angrebene fra Gaza for at drage opmærksomheden bort fra situationen i Syrien og de nye sanktioner fra USA?

– Statsminister Benjamin Netanyhau har allerede sagt, at Iran må standses. Netanyahu ved, hvad dette betyder. Iran står bag Hamas, Hizbollah og houthierne. Iran går ind overalt, hvor de kan, både i Syrien, Yemen og Gaza. Det er dette, som sker nu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gazas angreb den 8.-9. august i tal: Der blev affyret 180 raketter og mortergranater. 7 israelere blev såret. Der var 173 rød sirene-advarsler og missil-skjoldet ’Iron Dome’ uskadeliggjorde 30 raketter i luften.
Forsvarsystemet

Israels mest sagnomspundne våben er Iron Dome, den såkaldte jernkuppel, som kan nedskyde kortrækkende terrorraketter og granater. Det er sandsynligvis det eneste våben i verden, som kan udføre denne forsvarsopgave. Israelerne har udviklet jernkuplen for at beskytte sine byer fra fjender langs grænserne, som skyder raketter imod dem.

– Iron Dome hjælper os, men den fikser ikke alt. Vi må angribe Gaza. Vi kan ikke bare vente på, at de skal angribe os, siger borgmesteren, som bekræfter, at der er placeret lignende Iron Dome-batterier rundt om i de andre byer langs Gaza-striben.

Oslo-aftalen førte til optrapning af vold

Uopfordret begynder Davidi at tale om Oslo-aftalen.

– Jeg husker, hvad der skete efter den kom. Terroristerne oplærte børnene til at blive shahid (martyrer). De sprængte busser i Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Davidi har ingen tro på, at der bliver fred med Hamas, for de tror ifølge ham på revolution.

– Jeg har boet i Sderot i 24 år. Det er godt at leve her. Jeg elsker folket. Hver dag beder jeg om fred, slutter borgmesteren.