Kristne vil ikke have mundkurv på

Flere kristne debattører har kommenteret statsministerens tale ved Copenhagen Pride den 18. august og går nu aktivt ind i køndsdebatten.

– Jeg elsker et samfund med plads til forskellighed. Hvor der er plads til at være mand og kvinde og far og mor, siger Indre Missions kommunikationschef Asbjørn Asmussen.

– Er det traditionelle og bibelske syn på køn både forkert og ”forstokket”, som statsministeren udtrykte det i sin tale under Copenhagen Pride?

En artikel i Berlingske og efterfølgende omtale i både DR og TV2 fremstiller Indre Missions syn på den stigende udviskning af kønsidentitet.

Ledere fra både Indre Mission og Luthersk Mission har i ugens løb udtrykt i nyhederne, at den politiske korrekthed, som inkluderer fx homoseksualitet, biseksualitet, transkønnethed, interkønnethed og flydende kønsidentitet generelt ikke levner plads til den bibelske forståelse af køn som noget, der er skabt af en kærlig Gud. Her føler mange kristne sig ekskluderede.

Mindretallets ret

Ikke kun den folkekirkelige missionsbevægelse men også Udfordringens katolske debattør kommer til orde i Berlingskes artikel fra den 29. august:

”Vi har ikke en debat om, hvorvidt det er fuldkommen sindssygt, hvad der foregår, for det må man ikke. Det handler om retten til at kunne kritisere det og sige, at man har et andet syn på køn og seksualitet og gerne vil have lov til at udtrykke det. Men det kan man ikke,” siger Iben Thranholm til Berlingske.

I DRs Aftenshowet samme dag deltog Indre Missions kommunikationchef Asbjørn Asmussen i en debat med direktør i AIDS-fondet, Andreas Æbelø.

Her beklagede Asbjørn Asmussen statsministerens Pride-tale, som han ikke mener levner plads til de kristne. Det er ubehageligt at blive kaldt forstokket, forkert og gået i stå. Lige nu føles det, som om queer-ideologien er et tog, der bare tromler af sted, udtalte han.

Også Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard kommenterer debatten: Man skal lytte til de seksuelle minoriteter, men kan det være rigtigt, at en minoritet skal sætte dagsordenen og tage hele samfundet som gidsel? spørger formanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Køn og Kirke

Indre Missions formand skal 17. september mødes med seks andre kristne organisationer for bl.a. at diskutere flydende kønsidentiteter og seksualitet, skriver Jyske Vestkysten.

Også Evangelisk Luthersk Netværk tager emnet ”Køn og Kirke” op på en inspirationsdag i Betesda på Israels Plads i København den 29. september.

Her vil generalsekretær i svensk Evangelisk Alliance, Oluf Edsinger, holde et dobbeltforedrag om: Køn i tiden og i Bibelen. Senere samme dag taler ELN’s formand, Jens Lomborg, om ”Jesus – min identitet.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: