Lad os være “fjolser” for Kristus

Forleden dag blev jeg ringet op af en journalist på Berlingske, som havde læst min klumme her i Udfordringen (d.19. august) om, hvordan deltagere fra Copenhagen Pride – uden at spørge om lov – havde placeret en blomst i regnbuefarver tæt på alteret i en katolsk kirke, hvor jeg var til en messe. Den regnbuefarvede blomst ved højalteret var et signal om, at intet er helligt.

Jeg skrev derfor, at den homoseksuelle lobby er invasiv, aggressiv og ikke tåler at blive modsagt.
Journalisten spurgte, om jeg kunne uddybe. Jeg forklarede, at jeg synes, det er bekymrende, at LGBT-bevægelsen ikke tåler uenighed, men kræver blind underkastelse. Den mangfoldighed, som paraden officielt står for, er et begreb, der bliver smallere og smallere. Alle, som ikke erklærer sig enige i LGBT-ideologien lægges ikke bare for had, men risikerer at miste anseelse og job. Alt blev noteret ned af journalisten og jeg fik citater til gennemsyn. Alligevel blev jeg meget skuffet, da jeg læste det færdige resultat i Berlingske et par dage efter under overskriften: “Kirkelige ledere i fælles front mod forskellige kønsidentiteter”.

Omtalen af hvordan syv kristne grupper, heriblandt Indre Mission, Luthersk Misson og Menighedsfakultet i Aarhus og Dansk Bibel-Institut vil mødes for at finde ud af, hvad de kan gøre for at markere sig i en debat, som også de mener er svær at tage, fordi queer-ideologien gennemsyrer samfundet og ikke accepterer andre holdninger – samt mit eget bidrag – er gengivet fint nok.

Men artiklens sidste afsnit, hvor direktør for Aidsfondet, Andreas Æbelø, runder af med at sige, at den kirkelige højrefløj er kendt for at udskamme særlige befolkningsgrupper, gør, at det hele falder tilbage i den sædvanlige gænge. I stedet for at stille skarpt på, at LGBT-bevægelsen undertrykker andre holdninger, gives ordet bare videre til en, der kan sige, at visse kristne lever i fundamentalistiske parallelsamfund, og at det ikke er den rigtige kristendom, som naturligvis er åben overfor LGBT.

Jeg talte længe med journalisten om problemet med den tiltagende indskrænkede ytringsfrihed for kristne, men lige meget hjalp det. Artiklen udstiller mest af alt hykleriet om ytringsfriheden, og at begrebet mangfoldighed er tømt for indhold.

Men i stedet for at være vred, vil jeg glæde mig over at kunne være et “fjols”, en dåre, for Kristus i en tid som vores, hvor alle værdibegreber bliver vendt på hovedet.