Ny højskole med unik profil

I januar åbner Dansk Oases nye højskole i Oustruplund ved Silkeborg.

Søndag d. 13. januar 2019 bliver dørene åbnet til Dansk Oases første højskole. Den skal tilbyde almendannende oplæring og bibelfunderet kristendomsundervisning sammen med klar karismatisk forkyndelse. Kombinationen af disse tre grundelementer er ret unik og banebrydende i dansk kirkeliv.

– Højskolen bliver mere end bare Grundtvig, salmesang og traditionelle valgfag. Det bliver en fantastisk højskole med masser af spændende tilbud, siger Steen Balle Kristensen, som sammen med sin kone, Ulla, bliver skolens forstanderpar.

Kald og vision

Ulla og Steen har i lang tid følt et kald til at gå foran i opstarten af højskolen. De har fået øje på, hvor vigtigt det er, at unge får mulighed for at stoppe op, få tænkt sig om, og få fyldt på – både åndeligt og mentalt, inden de begiver sig videre i livet med alle de udfordringer, som står i kø.

Forstanderparret arbejder målrettet på, at den nye højskole bliver et sådant ’eftertankested’.

– Det er absolut noget af det mest spændende og livsbekræftende, jeg nogensinde har været med til, fortæller forstander Steen Balle Kristensen. ”Jeg ser allerede nu konturerne af et samfund, hvor modige og stadfæstede unge har taget nye skridt i tro, og som fyldte af Helligåndens kraft handler konkret på de løfter, vi har fået af Gud.”

Skolen vil inspirere, udfordre og udruste

Bibelundervisning, mentor-ordning, stresshåndtering og psykologi, praktisk karismatik, musik, teater, sport og outdoor er blandt de tilbud, som kommende elever på Dansk Oases nye højskole kommer til at nyde godt af.

– Unge i dag vil gerne ud at opleve verden, og det kan være med til at udvikle den enkelte. Nye oplevelser og fremmede mennesker giver ofte nye perspektiver på livet. Den moderne ”dannelsesrejse” bliver ofte krydret med en tjeneste for udsatte mennesker eller nogle måneder på bibelskole.
Men for nogen kan det være svært at omsætte de store oplevelser ude i verden til en hverdag på et dansk studiested en regnfuld mandag morgen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På Oasehøjskolen er vi meget optaget af at give de store oplevelser ude i verden et genkendeligt ansigt. Vi tror, at det intense møde med Gud lige fuldt kan ske på en højskole i Midtjylland, og at tjenesten blandt udsatte mennesker i Silkeborg kan give mange vigtige perspektiver i den unges ”dannelsesrejse”.

Lige her vil vi gerne stå til rådighed for de unge som åndelige forældre og vejvisere, siger Ulla.

Præsten glæder sig

Præst i Thorning, Jørgen Løvstad, glæder sig til naboskabet:
”Det betyder rigtig meget for mig som præst, og hele pastoratet, at der pludselig dumper en kristen højskole ned i ens sogn. Det er der sikkert mange andre præster, der godt kunne tænke sig!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg er helt overbevist om, at sogn og højskole kan få glæde af hinanden. Sognet kan få et frisk pust, og eleverne på Oasehøjskolen kan møde et typisk dansk landsogn. Det kan der sikkert komme meget godt ud af. Vi er jo alle i den samme proces – at gøre Guds rige synligt ud fra de forhold, der nu er til stede.”

Ressourcecenter

Højskolen i Oustruplund ligger smukt midt imellem høje træer og skøn natur. Stedet oser af sjæl og charme, og man fornemmer historiens vingesus. Her kan unge mennesker få et ’sabbatår’ med fred til at tænke, ro til fordybelse, og tid til at nyde fællesskab, liv og latter.

– Højskolen har plads til alle. Der vil være lange kurser for de unge mellem 17½–25 år og korte kurser på 1–2 uger for den lidt ældre generation. Her er vide rammer og højt til loftet, og vi glæder os af hele hjertet til at byde det første elevhold velkommen til januar.

Nogle af skolens lærere og ressourcepersoner er ansat på højskolen, mens andre vil være gæsteundervisere og mentorer fra Dansk Oases bagland.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sammen vil vi forme rammerne og med stor forventning slå dørene til højskolen op, men over alle ting vil vi lade Gud selv være den store bygmester, slutter Ulla og Steen Kristensen.

Åbent Hus i oktober

Oasehøjskolen holder Åbent Hus søndag d. 14. oktober 2018 på Oustrupvej 14 i Silkeborg.
Merete Heldt/Bodil