USA­­­ kæmper for trosfrihed

Efter en konference om forfølgelse vil USA nu starte en indsatsgruppe for trosfrihed.

Danmarks udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) var en af talerne på konferencen i Washington.

USAs udenrigsministerium har holdt et tre-dages møde om religionsfrihed. Præsident Trump har nu truet med sanktioner, hvis Tyrkiet ikke frigiver den amerikanske præst Andrew Brunson.

Også vicepræsident Mike Pence advarede Tyrkiet om konsekvenserne, hvis den amerikanske præst, der ifølge Trump er en uskyldig kristen mand, ikke bliver løsladt fra sin nuværende husarrest. Pence talte også om forfulgte kristne i lande som Nordkorea, Kina og Myanmar.

Konferencen samlede folk fra 80 lande. Blandt deltagerne var der både kristne og medlemmer af andre religioner.

Ulla Tørnæs talte

Den danske udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), som selv talte under konferencen, har rost initiativet, som hun mener kan styrke det internationale samarbejde for religionsfrihed.

Under konferencen hørte de delegerede flere rystende eksempler på forfølgelse.

En nordkoreaners historie
– Verden bør gøre noget for de kristne i Nordkorea, siger Ji Hyoena, som selv blev forfulgt for sin tro i hjemlandet.

– Jeg fornægtede Kristus ligesom Simon Peter, fortalte den nordkoreanske afhopper Ji Hyeona under mødet i Washington. Hun græd, mens hun fortalte sin historie.

– Siden jeg første gang slap væk fra Nordkorea i 1998, er jeg blevet hjemsendt og flygtet igen fire gange, indtil jeg kom til Sydkorea i 2007. I mellemtiden blev jeg offer for trafficking og tvunget til abort uden bedøvelse, fordi Nordkorea ikke kan acceptere det, de kalder ”blandet kærlighed”.

Hver gang jeg blev hjemsendt, ialt tre gange, blev de ved med at forhøre mig om de kristendoms-relaterede ting: om jeg gik i kirke, om jeg kendte Jesus og troede på Gud. Hvis der er det mindste tegn på, at man tror på Jesus og går i kirke, kommer man i en politisk fangelejr eller bliver henrettet. Ligesom Peter fornægtede Jesus tre gange, løj jeg de tre gange, jeg blev hjemsendt og forhørt, fortalte Ji Hyeona.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Hun var som barn blevet hjernevasket til at tro på de tre generationer i Kim-dynastiet.

– Jeg blev tvunget til at tro, at Kim Il Sung er himlens søn og ”Nordkoreas Gud”. Jeg voksede op med TV-propaganda, som beskrev kristne missionærer som onde mennesker.

Jeg husker en film, hvor en amerikansk missionær hældte klorsyre på panden af en nordkoreansk pige, der kaldte hende en tyv, fordi hun tog et æble og spiste det under Koreakrigen, tilføjede Ji Hyoena.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Hun fik fat i en bibel fra Kina, da hun under en hungersnød måtte rejse for at købe mad. Senere blev hun forhørt og tortureret i fire timer pga. denne bibel. Til sidst løj hun om, hvordan hun havde fået den.

Hele Jis familie flygtede til Kina i 1998. Her blev hendes far arresteret af kinesiske myndigheder, og hun så ham aldrig igen.

Ji Hyoena føler, at Gud har kaldet hende til at fortælle hele verden om de nordkoreanske kristne.
”Kim Il Sung, Kim Jong Il og Kim Jong Un er selvskabte guder, og de kæmper imod den sande Gud.

De er ledere af en kult og en falsk religion. Budskabet til dem er: ’Lad mit folk gå,’ som Moses sagde det til Farao.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Starter indsatsgruppe
– Løslad den uskyldige præst Andrew Brunson nu, lyder kravet fra Donald Trump og Mike Pence til Tyrkiets præsident.

USAs justistsmininster, Jeff Sessions, har efter trosfrihedskonferencen annonceret, at han vil starte en indsatsgruppe for trosfrihed under ministeriet.

Sessions forklarer, at der findes en ”farlig bevægelse”, som ubemærket underminerer trosfriheden i USA.

Indsatsgruppen skal ifølge Sessions blandt andet se på et flaskehalsproblem. Opioid-krisen i USA har skabt mangel på plejeforældre og adoptivforældre til et stort antal børn. Men samtidig bliver mange kristne plejeforældre valgt fra som ansøgere, alene på grund af deres tro, fortæller han.