”Det er åndelig wellness”

Den kirkelige forskellighed prægede igen i år Ungdom Med Opgaves familielejr i Fjellerup.

Der var godt nok varmt i Fjellerup. Men det var godt at få sved på panden i lovsang – ikke mindst når man hører til dem, der endnu ikke har fået grå stænk i håret.

Forskellighed er en styrke, der vægtes højt på Ungdom Med Opgaves familielejr i Fjellerup, som i år havde 445 deltagere fra både folkekirken og forskellige frikirkesamfund.

Udfordringen talte med to af dem, Daniel og Maria, fra henholdsvis pinsekirken og Missionsforbundet.

Det er Guds familie, og for Kristus findes der ikke kassetænkning. Han møder os hver især, hvor vi er, også i vores forskelligheder. For mig er det skønt hvert år at opleve, at Gud bliver større i forskelligheden, sagde den pinsekirkelige Daniel Vium Olesen fra København, som har deltaget på familielejren i 17 år.

Fx havde vi en skøn samling i går, hvor der blev brugt et fint billede. En kage med 9 ingredienser, hvor der ikke kan udelukkes nogen af ingredienserne. Det giver en samhørighedsfølelse og en gensidig respekt, for vi er nødt til at anerkende hinandens forskelligheder.

Jeg deltager i en familiegruppe, hvor vi er fem par fra fire forskellige kirkesamfund. Vi beder sammen, lytter til hinanden, giver hinanden plads.

Maria Porter, her med sin amerikanske mand, Kevin, havde også sine fire børn med i Fjellerup.

Det er det kristne fællesskab i sin essens og familiecampens nerve: At vi uanset kirkeligt ståsted, eller hvorfra vi kommer i landet, eller om vi mest er hjertemennesker eller hjernemennesker, kan mødes i gensidig respekt.

For mig er familielejren et åndehul og en slags åndelig well-ness. Når vi kører hjem igen, er vi aldrig helt de samme, sagde Daniel, som var i Fjellerup med sin hustru og 11-årige datter. De to andre børn havde lagt andre planer.

Fokus på ægteskabet

Maria Porter fra Sorø var i Fjellerup med sin amerikanske mand, Kevin, og de fire børn på 3 til 11 år. Hun har deltaget i lejren igennem fem år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er at komme hjem til sin åndelige familie, og jeg oplever, at hér bliver vi fyldt op og genfinder retningen i livet. Der er meget fokus på ægteskabet. Også hvis vi går igennem nogle svære ting. For tre år siden var jeg selv igennem en hård periode med depression, hvor vores ægteskab kom i krise, men jeg oplevede en genoprettelse hér på lejren, sagde Maria, som mødte sin mand på en YWAM-lejr i Brasilien. Inden da havde hun taget en DTS (discipeltræning) på Hawaii.

”Det er noget nær den bedste ferie, vi kan forestille os. Vi har et sommerhus, men der har vi ikke den udvidede åndelige familie, som vi har her”

Året efter ægteskabskrisen oplevede parret, at Gud kaldte dem til familiearbejde på New Zealand.
Da vi første gang kom på familielejren, kendte vi ikke særlig mange. Men man lærer hurtigt mange at kende, fordi vi har gruppesamlinger, hvor vi deler liv og giver hinanden plads. Jeg oplever et stærkt fællesskab, sagde Maria, som nød mikset af forkyndelse, gruppesamlinger, lovsang, solen og turene ned til Fjellerups meget børnevenlige sandstrand.

Meget mere mening
Daniel Vium Olesen fra København er kommet på familielejren i Fjellerup igennem 17 år. Det er et åndehul og åndelig wellness, sagde han.

Daniel kendte heller ikke særlig mange, da han for 17 år siden kom her for første gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi kom med toget til Randers med en dobbelt klapvogn. Vi havde året før været i sommerhus i Hirtshals med nogle gymnasiekammerater, hvor vi sad og knappede bajere op. Det var bare så tomt, og vi sagde til hinanden: Ikke igen.

På færgen hjem mødte vi én, der foreslog os familielejren her, og det giver meget mere mening.
Det er noget nær den bedste ferie, vi kan forestille os. Vi har et sommerhus, men der har vi ikke den udvidede åndelige familie, som vi har her, sagde Daniel Vium Olesen og kaldte det årlige åndelige kick for ”en himmerigets mundfuld” og en slags renselsesproces.

I hverdagen oplever man jo at blive bombarderet med nonsens og så meget spam. Heroppe oplever vi en ærlighed, og hér kan vi ikke bluffe hinanden.

Du kan komme her med et skrantende ægteskab, et skrantende helbred eller en depression, eller med en følelse af en fjern Gud, og du vil opleve at blive mødt helt fordomsfrit. Det er essensen af stedet her, sagde Daniel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jo mere Guds ånd er til stede, jo mindre frygt…