5.000 kristne til løvhyttefest i ørkenen

Ulrik Flinta, som er formand for den danske afdeling af Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem, og den daglige leder, Christina Leinum, glæder sig over den store fest i ørkenen.

5.000 kristne fra hele verden mødtes søndag den 23. september i ørkenen ved Dødehavet. De fejrede 70-året for jødernes tilbagevenden til deres gamle land, og for at give Israel opbakning imod det antisemitiske had, de idag møder i store dele af verden.

Mere end 6.000 kristne fra hele verden har i løbet af denne uge deltaget i løvhyttefesten, som er jødernes store forsoningsfest. Her tilgiver man hinanden som optakt til, at man beder Gud om tilgivelse.

Forsoning og enhed

Forholdet mellem jøder og troende kristne bliver stadig bedre. Tidligere tiders forfølgelser af jøder i kristendommens misbrugte navn, tilgives lidt efter lidt af de nye generationer af jøder, som mærker, at de evangeliske og karismatiske kristne er blandt deres få venner.

Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem blev oprettet som en reaktion imod, at flertallet i FN i 1980 nægtede at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

I stedet oprettede en gruppe kristne en international kristen ambassade i Jerusalem, og den har nu afdelinger i 90 lande og aktivitet i de fleste af verdens lande.

Ambassaden tages alvorligt af den israelske regering, hvor statsminister Netanyahu flere gange har udtrykt taknemlighed over samarbejdet.

Den Kristne Ambassade har betalt for, at 120.000 af de østeuropæiske jøder efter murens fald kom hjem til Israel. Senest har ambassaden sørget for, at 180.000 sorte etiopiske jøder er kommet tilbage til Israel, hvor de nu anerkendes som ægte jøder. Ambassaden indsamlede i 2017 over 50 mio. kr. og støtter også overlevende fra Holocaust, samt handikappede og børn.

Bespisning i ørkenen

Ambassaden bespiste effektivt med 200 frivillige de 5.000 deltagere, som var taget til festaftenen i ørkenen ved En Gedi. Det var her, at David skjulte sig i en klippehule for Kong Saul – og undlod at dræbe ham, da han fik chancen. (1. Samuelsbog 24).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange benyttede lejligheden til forud at bade i det salte Døde Hav og smøre sig ind i det sunde mudder, som eksporteres i dødehavsprodukter til hele verden.

Herefter var der en stor glædesfest med bl.a. en forrygende sort gospel sangerinde, en større dansegruppe af frivillige, den israelske sangerinde Elihana Elia, som er vokset op i Sydamerika, rocksangeren Roy Fields og ikke mindst prædikanten Daniel Kolenda. Hans stærke forkyndelse bragte mange deltagere frem til platformen for at genindvie deres liv til Jesus. Kolinda er Reinhard Bonnkes efterfølger.

Som om Jesus var nær

Mens den kristne jødiske sangerinde Elihana Elia skiftevis lovsang og på knæ bad til Yeshua (Jesus) fra platformen, mærkedes pludselig en blæst ind over forsamlingen som et manifesteret helligt nærvær fra Ham, som engang gik hernede i ørkenen. Og Elihana forkyndte, at Yeshua snart ville komme igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt de afrikanske deltagere var en stor gruppe fra Elfenbenskysten, Ghana og Nigeria, der dansede og spillede trommer. Også spanierne var i år højlydte deltagere.

Fra Danmark deltog en gruppe fra den kristne ambassades danske afdeling, som havde arrangeret to Felix-rejser under ledelse af formanden Ulrik Klinta og den daglige leder Christina Leinum. Desuden deltog en del enkeltpersoner fra Danmark på egen hånd. Nogen deltog kun Jerusalems-marchen.

Læs mere fra løvhyttefesten her: Festlig løvhytte fest i ørkenen