Abortklinik-leder blev prolife-aktivist

Tidligere klinikleder i Planned Parenthood Abby Johnson skrev bogen ’Unplanned’ om sin egen vej til at blive prolife. Bogen bliver nu filmatiseret og ventes klar i foråret.

”Jeg beder inderligt for dig, hver eneste dag,” lyder budskabet fra en tidligere abortklinikleder til Planned Parenthood-kædens ekspræsident, Cecile Richard.

Abby Johnson, der i otte år var leder af Planned Parenthood-klinikken i Bryan, Texas, kæmper nu for at få andre abortudbydere til at forlade branchen, ligesom hun selv har gjort det.
Avisen The Christian Post har talt med Abby Johnson, som i filmen Unplanned fortæller, hvordan hun forlod sin arbejdsplads og abortindustrien efter samtaler med gruppen ”40 Days for Life”, som holdt bøn uden for abortklinikken.

Cecile Richards har for nylig trukket sig fra posten som leder af Planned Parenthood. Abby Johnson længes efter, at den tidligere topchef skal finde den samme glæde, som hun selv har fundet – og hun er ikke i tvivl om, at Cecile Richards har arbejdet ud fra ønsket om at gøre det bedste for kvinderne.

Da Abby Johnson selv arbejdede for Planned Parenthood, hørte hun aldrig om en eneste kvinde, som havde fortrudt en abort eller var blevet skadet af den. Så det er klart, at Cecile Richards ikke forstår prolife-folkene. Samtidig ønsker Abby inderligt, at Cecile Richards må finde Gud og opleve hans nåde, selv om det vil kræve et svært opgør med fortiden.

”Jeg vil være der for at holde dig i hånden. Jeg vil være der for at tale med dig indtil klokken 2 om morgenen. Jeg vil være der, fordi jeg virkelig holder af dig,” lyder Abbys budskab til Cecile Richards.
Abby Johnson er nu selv er brændende prolife-fortaler og leder NGOen ’And Then There Were None’. Denne NGO hjælper tidligere ansatte i Planned Parenthood, som har besluttet at forlade abortens verden, ligesom hun selv gjorde det engang.

Filmen ”Unplanned” er skrevet og instrueret af Chuck Konzelman og Cary Solomon, som tidligere skrev manuskriptet til den kristne film ”God’s Not Dead.” Flere nye film om abortspørgsmålet vil få premiere inden for de næste måneder. Filmen ”Gosnell,” som kan ses i USAs biografer fra den 12. oktober, fortæller den rystende historie om abortlægen Kermit Gosnell og den efterfølgende retssag mod ham.