Hinduister retsforfølger 271 kristne

De kristne anklages blandt andet for at drive mission og lyve om hinduismen.

Næsten 300 kristne i det nordlige Indien er blevet sigtet for forbrydelser som fx forsøg på at få hinduer til at konvertere ved hjælp af stoffer og for at udbrede løgne om hinduismen.

Ifølge World Watch Monitor er 271 kristne blevet sigtet. Blandt dem er pastorerne Durga Prasad Yadav, Kirit Rai og Jitendra Ram.

Frifindelse appelleret

I august blev de kristne frifundet ved en domstol, men nu har vicepolitikommisssær Anil Kumar Pandey udtalt, at de kristne er anklaget for ”forskellige typer kriminelle forhold som bedrageri, krænkelse af hellige steder og fordomme mod national integration.”

Said Sajan K. George, som er leder af Global Council of Indian Christians udtaler om sagen: “I Uttar Pradesh har hinduekstremister fabrikeret grundløse beskyldninger mod uskyldige pinsekristne.”

– Der har været en stigning i forfølgelser af kristne. Pinsepræster og kristne grupper er under konstant overvågning af radikale elementer og af politiet, siger Said George.

Statorganiseret vold

En advokat for anklagemyndigheden siger, at de tiltalte i årevis har prøvet at omvende folk til kristendommen.

”De tiltalte har uddelt forbudte lægemidler og stoffer til gæster og mens de så var påvirkede af dem, har de fået dem til at blive kristne,” siger advokaten.

Menneskerettighedsgruppen ADF India, oplyser, at de kristne i Uttar Pradesh området har oplevet 26 angreb i den første halvdel af 2018.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Voldelige angreb som dem, den kristne minoritet i Uttar Pradesh har oplevet, er alle en del af statsapparatet,” siger en nødhjælpsmedarbejder. ”Der er tale om statssponsoreret vold. Angriberne ved kun alt for godt, at de kristne i landområderne er lette ofre.”