Bed om et åndeligt jordskælv

Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Søndag den 16. september kl. 11 ramte et sjældent jordskælv Danmark. De enorme naturkræfter minder os om, at vi tror på en Gud, der er langt større, end hvad mennesker kan finde på.

Samme søndag formiddag lyttede jeg til den skotske profet Emma Starks undervisning på en konference i Danmark. Hun talte netop da om Guds storhed og den autoritet, han har givet dem, der tror.

Det er helt malplaceret at holde sig tilbage, når Gud deler gaver ud til sine børn.

”Mine børn ligger heller ikke i sengen julemorgen, mens de spørger sig selv, om der er et tegn på, at de skal modtage gaver. De springer ud af sengen og river deres gaver til sig,” sagde hun.

Sådan skal vi også strække ud efter de åndelige gaver. Vi har brug for liv og kraft fra Helligånden, hvis vi skal holde ud og nå moderne danskere med det gode budskab om frelse fra synd og død.

Pænhedens passivitet

Den falske ydmyghed og tilbageholdenhed virker så from, men i virkeligheden betyder den, at vi ikke kan bruges til det, som Gud har skabt os til.

Og det er ikke bare i Vestjylland, hvor jordskælvet ramte, at der er brug for at ryste den falske religiøsitet. Vi ligger alle under for jantelov og religiøs pænhed – eller dovenskab?

Af frygt for at vække anstød har vi ofte isoleret kristendommen i lydtætte kirkerum. Her kan man sagtens tale store ord, for der er ingen udenforstående, som hører dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men for nylig markerede kristne fra Indre Mission sig dog i protest imod statsministerens nedgøring af ”forstokkede” (kristne), der bare har et naturligt syn på seksualitet mellem mand og kvinde. Godt brølt, Indre Mission! Hvis vi aldrig siger fra overfor det, der er forkert (ifølge til Bibelen), så ender det med, at vi ikke KAN sige fra.

Der er håb også for Danmark

Vi er en minoritet, og kristendommens fjender kan virke overvældende og frygtindgydende. Men der er en overnaturlig kraft, som langt overgår dem. Den kraft kan du sætte i bevægelse gennem bøn, profeti og ægte lovsang. Kristne, som følger Jesus, har fået autoritet til at regere sammen med ham. Desværre er der alt for få kristne, som véd det og gør brug af det. Derfor er vi ved at miste marken – danmarken – til de falske ånder.

I dag er der bedegrupper i de fleste danske kommuner, som beder for deres byer og for landet. Lørdag mødtes over 160 forbedere fra hele landet til en landssamling i Citykirken i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men der er brug for flere forbedere end dem, der er engageret i bedegrupper. Der er brug for dig, som læser Udfordringen. Sæt tid af i denne weekend til at gå i forbøn for vores dejlige land og befolkning.

Bed om åndelige jordskælv. Bryd den verdslige bedøvelse og fordummelse, der har lagt sig over danskerne – og over mange kristne. Nøjes ikke med at bede Gud om hjælp, for han har lagt hen til os at befale i Jesu navn, hvad Helligånden leder os til. Hvis det er efter Guds vilje, vil det begynde at ske. Jeg har selv oplevet, at det, jeg for nogle år siden bad om, blev til virkelighed i den politiske verden. Derfor ved jeg, at det er sandt. Det bliver spændende at se resultatet af din bøn.