Guds vilje er, at vi skal bære frugt

For at bære frugt, må vi bruge tid, sammen med ham. Læse i ordet og være i bøn, ikke bare 5 min. med foldede hænder, hvor det er os der taler og så videre, men også være stille og lytte efter hans stemme.

Kort tid før Jesus tog herfra, delte han lignelsen om vintræet og vingårdsmanden med sine disciple. Det var som om, det var afgørende for ham, at de forstod vigtigheden i at bære frugt. For kun her kunne de herliggøre faderen, ved at komme til at ligne Jesus mere, gøre det som han gjorde, og leve i de forudberedte gerninger, der var lagt for dem, Joh. 15:1-11.

Og det ønsker han også for os i dag. Han er vintræet, og vi er grenene, og vi må være villige til at blive revset, beskåret og bruge tid med ham for at vi kan bære meget frugt.

Revselse

Da jeg som 30-årig sagde ja til Jesus, havde jeg noget af en rygsæk med mig. Jeg havde en masse dårlige vaner, jeg skulle omvende mig fra, og en masse handlinger, jeg skulle bede om tilgivelse for.

Jeg husker en dag, jeg sad i bussen og kørte gennem brokvartererne i København, en rute hvor jeg havde levet mit liv de sidste ti år. Jeg sad og kiggede ud af vinduet, og mens jeg sad der, begyndte Gud at vise mig billeder af situationer, som jeg bestemt ikke var stolt over. Det gjorde ondt, tårerne trillede ned ad kinderne på mig, og det eneste jeg kunne sige i mit indre var: tilgiv mig Jesus, tilgiv mig Jesus. Han viste mig også mennesker, jeg havde såret, som jeg efterfølgende kontaktede og sagde undskyld til.

At blive mindet om synd er smerteligt, men omvendelsen er et nødvendigt skridt for at bære frugt.

Beskæring

Så var det, at jeg i min vilde begejstring over at have fundet Jesus og i min store kærlighed til ham nærmest råbte ud: Her er jeg, brug mig, og hjælp mig til at ligne dig. Lykkelig og fuld af forventning til en fremtid med ham. Og så begyndte han at beskære, for hvis jeg gerne vil ligne ham, og det ved jeg er Faderens ønske og mål for mig, så må noget af mig skæres væk.

Og er det ikke også derfor, Jesus sammenligner os med vintræet, for når det skæres ned, kommer der endnu flere og større druer på træet.

At blive beskåret gør lige så ondt som at blive revset, og jeg tror, det er vigtigt, at vi husker på, at det er Guds arbejde i os, der finder sted, at det er ham, der prøver vores tro. Ellers kan vi let komme til at beklage os og give den onde skylden for, at vi har modstand i vores liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi kan have en livsstil, nogle vaner, vi er nødt til at skille os af med, områder af vores liv, som er nødvendige at lægge over til Gud.

For seks år siden adopterede min mand og jeg to halvstore børn, jeg var 43 år gammel og havde et godt liv med masser af venner, et godt job og frivilligt arbejde i kirken. Jeg troede bare, jeg kunne leve videre på samme måde som før, og var nok ikke helt villig til at ændre på mine behov. Det var svært, og jeg måtte en tur igennem vridemaskinen, før jeg forstod, at jeg måtte lægge vaner og mennesker fra mig for at være en god mor for mine børn. Det handlede ikke længere kun om mig og mine behov.

Sådan er det også i livet med Gud; han ved, hvad der er bedst, for at vi kan bære mest muligt frugt og tjene ham, selvom det kan være svært at give slip.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bliv i mig

Jesus siger, at vi skal blive i ham, for uden ham kan vi slet intet gøre. Uden ham bærer vi ingen frugt, uden ham er vi ikke i kontakt med kilden, hvorfra vi får vores næring til at bære frugt.

For at bære frugt må vi bruge tid sammen med ham. Læse i ordet og være i bøn, ikke bare fem min. med foldede hænder, hvor det er os, der taler og så videre, men også være stille og lytte efter hans stemme. Bøn er også at dele vores tanker med ham og spørge ham til råds i de daglige valg.

Gud elsker at være sammen med os, at besvare vores bønner og se os leve det liv, som herliggør ham.

Søndagens tekst: Joh. 15, 1-11

Vinstokken og grenene
1 Mens de gik, fortsatte Jesus med at tale til disciplene: »Jeg er den sande vinstok, og min Far er ejeren. 2 Enhver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og enhver gren, som bærer frugt, den renser han for vildskud, for at den kan bære endnu mere frugt. 3 I er allerede blevet renset for nogle af vildskuddene gennem det, I har lært af mig. 4 Afbryd ikke forbindelsen til mig, så vil jeg heller ikke afbryde forbindelsen til jer! Ligesom grenene på en vinstok kun kan bære frugt, hvis de bliver på stokken, sådan kan I kun bære frugt, hvis I bliver i mig og henter jeres kraft fra mig. 5 De, der bliver i mig, bærer megen frugt, men uden mig kan I intet udrette. 6 De grene, der afbryder forbindelsen til mig, bliver som sagt fjernet og smidt på jorden, fordi de ikke bar frugt. Derpå tørrer de ind og bliver til sidst samlet sammen og brændt. 7 Men hvis I bliver i mig, og handler på mine befalinger, så bed om, hvad I vil, og det vil ske. 8 I ærer min Far ved at bære megen frugt og viser derved, at I er mine disciple.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kærlighed og lydighed
9 Som Faderen har elsket mig, har jeg elsket jer. Bliv i min kærlighed. 10 I bliver i min kærlighed ved at adlyde mig, ligesom jeg bliver i min Fars kærlighed ved at adlyde ham. 11 Jeg siger det her til jer, for at min glæde kan være i jer og fylde jeres hjerter.