Tro på Gud modvirker depression

Troende har generelt mere livsvilje og mindre tendens til at føle sig ensomme end ateister har, viser en ny psykologisk undersøgelse.

I modsætning til ateister har troende mindre tendens til at få en depression, når de er alene, viser en ny undersøgelse foretaget af psykologer fra University of Michigan.

Folk, som tror på Gud, vil også i højere grad end ikke-troende fastholde viljen til at leve, viser undersøgelsen. Den er baseret på interviews med 19.775 personer og trykt i The Journal of Personality.

– Hvis folk står uden et socialt netværk til andre, kan forholdet til Gud fungere som en erstatning for noget af det menneskelige fællesskab, forklarer doktorstipendiat Todd Chan, som har ledet projektet, til avisen The Daily Mail.

De adspurgte har svaret på spørgsmål om tro, venskaber, følelser af ensomhed og oplevelse af mening, skriver avisen.

– Vores forskning tyder på, at hvis der er to personer, som føler sig lige meget udelukket fra andres fællesskab, vil den, som føler sig forbundet med Gud opleve mere mening med livet, tilføjer Chans medforfatter, Nicholas Michalak.

Troen på Gud kan dog ikke erstatte alt menneskeligt fællesskab.

“Gode menneskelige forbindelser er stadig en primær og vedvarende kilde til at opleve mening med livet,” hedder det i rapporten.

– Og det viser bare endnu engang, at videnskaben bekræfter Bibelen. For ligesom Bibelen peger rapporten på vigtigheden af, at vi tjener hinanden og glæder os og græder med hinanden, konkluderer Michael Foust i netavisen Christian Headlines.


Artiklen fortsætter efter annoncen: