C.S. Lewis’ Narniaserie kommer nu som TV-serie

Netflix har fået tilladelse til at udvikle den populære kristne Narnia-serie som TV-serie.

Streaming-tjenesten Netflix har underskrevet en aftale, som giver dem tilladelse til at udvikle en TV-serie ud fra C.S. Lewis’ The Chronicles of Narnia.

Ifølge aftalen med The C.S. Lewis Company skal Netflix udvikle Narnias univers som en original Netflix-serie og desuden lave flere film. Producenterne håber, at serien og filmene vil spille godt sammen på tværs af medierne. Man har lavet noget tilsvarende med fx. Star Trek og Marvels.

C.S. Lewis’ bøger er solgt i over 100 millioner eksemplarer og oversat til over 47 sprog.

Aftalen mellem Netflix og The C.S. Lewis Company er banebrydende, da det er første gang, et firma får rettighederne til alle syv bøger i Narnia-serien. Tilsyneladende satser Netflix på at få gavn af både seriens popularitet og dens loyale fanskare.

”C.S. Lewis’ elskede Narnias krønike har fundet genklang blandt flere generationer af læsere i hele verden,” siger Ted Sarandos fra Netflix i en pressemeddelelse. ”Familier forelsker sig i karakterer som Aslan og hele Narnias verden, og vi er begejstrede over nu at skulle være deres hjem i mange år fremover.”

Sony Pictures har udgivet tre Narnia-film de seneste år. Det er The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005), Prince Caspian (2008), og The Voyage of the Dawn Treader (2010). Ifølge Box Office Mojo har filmene indbragt næsten 1,6 mia. $ på verdensplan.