LM ansætter evangelist til grønlændere i Danmark

– Som danskere har vi et særligt ansvar for at række evangeliet til det grønslandske folk, siger Søren Eriksen. Han har sammen med hustruen Solveig været udsendt som missionær til Nuuk. Foto: LM Arkiv.

Luthersk Mission har ansat den tidligere missionær i Grønland, Søren Eriksen, i en tre-årig projektstilling som evangelist ud fra væresteder i Esbjerg og Herning fra 1. januar 2019.

Visionen er at nå grønlænderne med evangeliet og samtidig gøre en indsats for en af de mest udsatte minoritetsgrupper i Danmark.

Udsatte og velfungerende

Søren Eriksen måtte stoppe sit arbejde i Grønland på grund af sygdom. Han er nu raskmeldt, men har følt Guds kald til arbejdet blandt grønlændere i Danmark.Han siger om denne gruppe:

”Vi ser dem ofte – de grønlandske hjemløse – i de større byer på gaden med en øl i hånden. Det er typisk mennesker, der har haft det svært. Nogle har været udsat for seksuelle overgreb, er vokset op med alkoholiserede forældre, har oplevet omsorgssvigt og meget mere.”

Søren Eriksen er dog også interesseret i at nå den langt større gruppe af de 16.370 herboende grønlændere, som er velfungerende i det danske samfund.

Hjerte for grønlændere

Sammen med hustruen Solveig var Søren indtil i sommer udsendt som missionær i Nuuk af Sømandsmissionen med tilknytning til Luthersk Mission. Her var han med til at skaffe boliger til udsatte hjemløse og holde bibeltimer for dem på sømandshjemmet.

Solveig og Søren Eriksen bor nu i Bølling ved Skjern, men deres hjerte banker stadig for grønlænderne.
”Som danskere har vi et helt særligt ansvar for at række evangeliet til det grønlandske folk. Mange af dem er meget åbne for det. De længes efter Jesus, men der er så få, der kan vise dem vejen,” siger Søren Eriksen.

LMs væresteder

I den nye stilling kommer Søren Eriksen til at arbejde ud fra Luthersk Missions væresteder Arken i Esbjerg og Café Kilden i Herning. Herfra skal han opsøge grønlændere, invitere dem til møder og bibelstudie og skabe et netværk, hvor de kan synge grønlandske salmer og sange og have fællesskab med hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Luthersk Mission

Luthersk Mission har i øjeblikket omkring 40 missionærer og volontører. De arbejder blandt andet med bibelundervisning, sundheds- og litteraturarbejde i Peru, Cambodja, Tanzania og Etiopien.

Herhjemme arbejder Luthersk Mission også med integration af flygtninge og indvandrere, driver skoler og sociale væresteder og har et omfattende børne-, ungdoms- og menighedsarbejde fordelt på omkring 100 fællesskaber rundt i Danmark.