Stort at muslimer og jøder arbejder sammen

– At opleve nadveren i Gravhaven sammen med folk fra hele verden er noget af det største, jeg har oplevet i Jerusalem, siger Inger Ottesen.

Inger og Hugo Ottesen var med til Løvhyttefesten i sidste uge af september. De har begge arbejdet som lektorer i Nordjylland, og Hugo er også kasserer i den danske afdeling af Den Kristne Ambassade.

– Vi er med, fordi vi synes, det er en fantastisk spændende fest, siger Inger. Hun har været med til Løvhyttefest før, og hun synes, det er en meget stor oplevelse.

– Det store er jo fx at opleve det store internationale fællesskab af kristne fra hele verden. Jeg husker endnu gudstjenesten i Gravhaven sidste gang, det var fantastisk, og jeg ser frem til at opleve det igen. Alle de mennesker, der står og synger lovsange sammen og deler nadveren sammen i en helt speciel fredfyldt atmosfære.

Det er også stort at opleve en omvendt muslim og en kristen messiansk jøde arbejde sammen. Og der bliver også holdt nogle fantastiske taler og seminarer på engelsk.

Men ellers så er vi her for at vise israelerne, at vi står sammen med dem. Jeg kan godt lide, at vi tør vise det. For de er meget trængte, voldsomt trængte. Men jeg tror, man skal herned for at forstå, hvor stort presset er udefra. Vi kan ikke sidde derhjemme hos os selv og forstå, at de faktisk er angrebet fra alle hjørner.

Demokratiet fungerer her

– Israel er det eneste velfungerende demokrati i Mellemøsten, og jeg ville ønske, at det gik op for folk, at muslimerne faktisk har ret til at stille op til parlamentet, Knesset. Men modsat må israelerne ikke komme ind i deres selvstyreområder og deltage i deres styre. Så der er en meget stor forskel i mentaliteten på disse områder, slutter Inger, der indtil sidste valg var opstillet for Kristendemokraterne til Folketinget og Regionsrådet.

Inger er optaget af, hvordan vi opfatter andre mennesker.

Hun har i mange år undervist i neuropsykologi og udviklingspsykologi på University College. Desuden har hun arbejdet som coach for mange ledere. Hun har en master fra psykologisk institut i Aarhus foruden uddannelsen på lærerhøjskolen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvad er neuropsykologi – kort fortalt?

– Det er læren om, hvordan hjernen opfatter det, vi ser.

Vi har fx nogle spejlneuroner i hjernen, som opfatter en masse signaler, uden at vi er os bevidste om det, når vi møder et andet menneske. Det er disse neuroner, der betyder, at man fx kan li’ et andet menneske, uden at man kan forklare, hvad det er. Og modsat. Og det er vigtigt at vide, når man skal omgås andre mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et andet felt er at vide noget om, hvordan fx autisters hjerner arbejder. Hvis man ved det og indretter sig efter det, kan autister fungere rigtig godt. Men hvis man bare behandler dem som alle andre, så fungerer det ikke. Jeg har undervist mange, som nu går ude i specialinstitutionerne, hvor det er vigtigt at læse andre mennesker.

Inger og Hugo kommer i Solsidekirken i Aalborg, hvor ikke færre end 12 kirkegængere er taget med på rejsen til Løvhyttefesten i Jerusalem. De begyndte deres rejse oppe i Galilæa, hvor de tilbragte en uge rundt om Genesaret sø. Her var Lars Madsen og Ulrik Flinta turguider, og deltagerne så og hørte om meget, som turister ikke normalt hører om.