En julekalenderbog der samler familien

Anmeldt af Solvej Allen

Vi vil som kristne familier gerne gøre juletiden til noget særligt. Vi vil gerne formidle til vores børn, hvor stort det er, at Jesus kom til jorden som et lille barn. Men decembers gode intentioner kvæles nemt i gaveindkøb, kagebagning og komsammener på job, i SFO og børnehave.

Vi vil gerne give vores børn rigtig gode gaver til jul. Den allerbedste gave er vores tid, men tid kan nemt smuldre, specielt i december.

Det vil Dorthe Lykke Jensen fra Børn & Tro gerne gøre noget ved. Dorthe, som både er lærer- og teologiuddannet, arbejder som landsleder i Børn & Tro og er kendt fra KKRs tv-børneserie GPS. Dorthe Lykke Jensen har netop skrevet en fantastisk julehistorie i 24 kapitler, der er udgivet fra Børn & Tros forlag men også sælges gennem Saxo.

Julekalenderbogen ”På vej til Betlehem” formår at samle familien på en sjov og hyggelig måde og væve en rød tråd af mening gennem hele julemåneden. Forfatterens finurlige fortællestil, der er helt i øjenhøjde med børnene, river læseren med ind i handlingen, og man føler sig sat tilbage til Betlehem, hvor den unge, fortvivlede Maria går og tænker på sin Josef, mens hyrdedrengen Niko fryser på markerne uden for Betlehem og ønsker sig tilbage til skolebænken.

Far eller mor kan læse et kapitel fra bogen hver aften frem til juleaften, – ved sengetid, ved aftensmaden eller måske endda ved morgenbordet, hvis man er en morgenfrisk familie. Som den realistiske forfatter dog skriver i indledningen til bogen, så kan man også vælge at læse to afsnit nogle dage og springe de travleste dage over, hvis det passer bedre ind i familiens rytme.

”På vej til Betlehem” fortæller hver dag en lille bid om, hvad der sker i tre børns tilværelser: Man følger teenageren Maria, stjerneforskersønnen Shadrak og hyrdedrengen Niko, hvis tre vidt forskellige liv til sidst flettes sammen juleaften. Bogen er spændende læsning og en håndsrækning til julestressede familier. Det er en anderledes julekalender, der kun tager mellem fem og ti minutter hver dag at læse højt, men giver god julefred og mening i familien.

Forfatterens niece og nevø på 9 og 10 år har leveret illustrationerne til bogen, som således også i sit udgangspunkt er et familieprojekt. Målgruppen er børn mellem 8 og 11 år, men mindre søskende kan også lytte med og fange det, de kan, mens de nyder nærværet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dorthe Lykke Jensen: ”Vejen til Betlehem” • 140 sider
195 kr. • Børn & Tros forlag
www.børnogtro.dk